Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Petružálek od návratu pokaždé bodoval. Doufám, že patálie už jsou za mnou, říká

Jen devět odehraných zápasů měl na začátku týdne, kdy se vrátil po zranění do sestavy Třince, na kontě Jakub Petružálek. Zkušený útočník se ale už cítí dobře a je to vidět i na ledě. Petružálek bodoval v každém ze tří utkání během týdne, proti Hradci Králové zařídil asistencí a proměněným nájezdem v rozstřelu výhru Ocelářů 2:1.

Jakub Petružálek v utkání s Hradcem Králové
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Doufám, že patálie jsou za mnou. První zápas se Spartou byl pro mě strašně těžký, přišlo mi to jako v rychlíku nebo japonském šinkanzenu, který projíždí okolo. Můžete trénovat, jak chcete, ale do hry vás dostane zápas. I tohle (body) vám zvedne sebevědomí a pomůže. Navíc když se vyhrává," řekl Petružálek.

Třinec má za sebou skvělý týden, ve kterém porazil Spartu 1:0, Vítkovice 4:1 a teď Hradec. Petružálek si v těchto utkáních připsal tři asistence a dva góly, které byly v obou případech vítězné. "To mě těší, pomůže mi to. Ale bylo by pro mě hodně těžké, kdybychom z těch tří zápasů nezískali ani bod. Výhry jsou prioritou," podotkl.

Petružálkovi ztížil návrat fakt, že základní část extraligy spěje do finále a tomu odpovídá i hra. "Všechny ty tři zápasy byly podobné tomu, co bude v play-off. Soupeři hráli výborně zezadu a pro nás bylo těžké prostupovat jejich val na modré čáře. Dneska to byl extrém, ale zůstali jsme trpěliví," uvedl.

Hradec se ujal vedení ve 34. minutě trefou Dominika Graňáka, Oceláři smazali ztrátu ve třetí třetině. Petružálkovu střelu si našel před brankou Chmielewski a vyrovnal. "Neřekl bych, že to byla naše první vážnější šance. Ale trenéři nám říkali, že to nebude o krásných gólech. Takové góly budou padat v play-off, o tom jsem přesvědčený," konstatoval.

Zvláště když v soupeřově brance stál Patrik Rybár, slovenský olympionik. "Je to kvalitní gólman, já osobně z něj mám před zápasem velký respekt. Je obrovský, má nový styl a strašně se proti němu těžko hraje a hledají se díry. O to víc si myslím, že budou padat takové góly nebo dorážky, teče. Perfektní střely tihle gólmani mají," pokračoval.

Dramatický průběh v utkání třetího s druhým týmem tabulky měl i rozstřel. Oceláři vedli po dvou sériích 2:0, Hradec ale vyrovnal. Poslední slovo měl Petružálek, který se v závěrečném nájezdu trefil mezi Rybárovy betony. "Stejně si myslím, že nájezdy jsou loterie, máte něco naučeného, já konkrétně dvě věci. Jsem rád, že to vyšlo," řekl třinecký útočník.

V nájezdech se přitom Třinci v této sezoně moc nedaří. Navzdory tomu, že má ve svém středu technické hráče a že jsou v tréninku úspěšní. "Nevím, jestli jsou proti nám výborní gólmani, nebo jestli nás mají načtené. Na tréninku je to něco jiného, než když je tady čtyři pět tisíc lidí. Na někoho to může trošku zapůsobit, nemusí. Je to i o štěstí," vysvětlil.

Třinec se úspěšnou sérií posunul na třetí místo, na Hradec ztrácí už jen tři body. "Nekoukáme, kolik je do konce. Samozřejmě, čím lepší umístění, tím lépe pro nás. Ale jdeme zápas od zápasu. Teď jsme se připravili na Hradec, zítra potrénujeme a razíme na Liberec. Ten se zvedá, bude to tam strašně těžké. Ale pokusíme se zase tam urvat tři body," uzavřel Petružálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články