Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenérská změna v Mladé Boleslavi potvrzena, na střídačku se postaví Kýhos

Spekulace, které v sobotu rozvířil deník Sport, se ukázaly jako pravdivé. Novým koučem hokejistů Mladé Boleslavi je Vladimír Kýhos, jenž u desátého týmu extraligové tabulky nahradí v pátek odvolaného Patrika Augustu. Asistenty zůstanou Viktor Ujčík a Boris Žabka, kteří mužstvo vedli v utkání proti Hradci Králové.

Vedení Mladé Boleslavi se rozhodlo pro trenérskou rošádu po sérii nepřesvědčivých výkonů. Bruslařský klub prohrál čtyři z posledních pěti duelů a klesl na desáté místo. V pátek se doma musel sklonit před Hradcem Králové (1:2 po samostatných nájezdech, pozn. autora) a nadále ho dělí jen tři body od poslední příčky.

"Odvolání Patrika Augusty bylo pro nás těžkým rozhodnutím. Do klubu totiž po lidské stránce velmi dobře zapadl a o to víc nás to mrzí. Tím spíš, když jsme chtěli jít určitou cestou, o které jsme mluvili před začátkem sezony. Situace se nicméně stává čím dál méně udržitelnou a my museli jednat, dokud je čas," uvedl generální manažer Jan Tůma.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisty Mladé Boleslavi bude místo Augusty trénovat Kýhos


Bruslařský klub v létě i v průběhu sezony udělal řadu změn v kádru. Angažoval například útočníky Jakuba Valského, Tomáše Knotka, Petra Holíka nebo obránce Oldricha Kotvana či Ronalda Knota. I s jejich přispěním se chtěl pohybovat v horní části tabulky a bezpečně se držet na pozicích zajišťujících postup do play-off, což se mu nedaří.

Naplnit ambice Mladé Boleslavi se bude snažit Kýhos, jenž premiéru na střídačce zažije v neděli ve Zlíně. Jednašedesátiletý kouč naposledy působil v Třinci, kde skončil po minulé sezoně. Středočeši jsou druhým extraligovým klubem, který v této sezoně odvolal trenéra. Na konci října skončil ve Spartě Jiří Kalous a nahradil ho František Výborný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články