Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlava vyhrála v nájezdech ve Zlíně a dostala se z posledního místa

První vítězství v sezoně na ledě soupeře vybojovali hokejisté Jihlavy. Dukla uspěla v dohrávce 18. kola ve Zlíně a po výhře 2:1 v nájezdech se posunula na 11. místo tabulky. Jediným úspěšným exekutorem byl ve čtvrté sérii nájezdů Tomáš Kubalík. Berani prohráli doma třetí z posledních čtyř zápasů a zůstali osmí.

Utkání Zlín - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Před zápasem bychom určitě brali dva body, přeci jenom jsme venku ještě nevyhráli. V průběhu zápasu jsme měli navrch, takže jsme klidně mohli mít i body tři, ale jak říkám - dva byly před zápasem pro nás super, toho se také držíme," řekl kapitán vítězného týmu Tomáš Čachotský.

Berani do utkání naskočili i s kapitánem Veselým, kterému skončil třízápasový trest, v úvodní třetině to ale nijak patrné nebylo. Dukla měla jasnou převahu, prvních dvacet minut vyhrála na střely mezi tyče jasně 19:5, větší šance však k vidění nebyly a skóre zůstalo bezbrankové.

Zlínští se dostali do tempa až v úvodu prostředního dějství při vyloučení Suchánka, Škarka ale překonat nedokázali. Diváci zpozorněli snad jen ve 33. minutě, kdy Roberts Bukarts při rychlém přechodu do útočného hledal před brankou volného Šťastného, tomu ale soupeř zablokoval hůl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Jihlava

Ve třetí části mohla jít Dukla do vedení v početní výhodě, Zeman ale poskakující puk na brankovišti do sítě nedoklepl. V té samé přesilovce soupeře naopak málem skóroval i Zlín, ovšem ne vlastní zásluhou, rozehrávka Jihlavy totiž málem z hole Zdráhala zamířila do sítě.

Šanci měli Berani po akci Robertse Bukartse, jehož rána se od horní tyčky odrazila až ke stropu Zimního stadionu Luďka Čajky.

Góly začaly padat až v polovině třetiny. Nejprve hosty poslal do vedení kapitán Čachotský, za minutu už ale bylo vyrovnáno poté, co při početní výhodě ránu Robertse Bukartse doklepl do sítě Šťastný.

Následně byli domácí o trochu aktivnější, Bukarts však podruhé trefil tyč, a tak se šlo do prodloužení. V tom začínala Dukla v přesilovce, i tak ale duel dospěl až do nájezdů.

V nich byl jediným úspěšným exekutorem Tomáš Kubalík, gólman Škarek ani jednou neinkasoval. Jihlava tak poprvé v sezóně venku vyhrála.

Berani Zlín - Dukla Jihlava 1:2 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 50. D. Šťastný (Roberts Bukarts, Honejsek) - 49. Čachotský (Ulrych), rozhodující sam. nájezd T. Kubalík. Rozhodčí: Hodek, Bejček - Špůr, D. Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3029.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Řezníček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Martin Hamrlík (Zlín): "Až ve třetí třetině jsme se dostali do tempa, Dukla měla dobré osobní souboje. První třetinu nás jasně přehrála, v tomto ohledu jsme nemuseli mít ani bod, takže jsme rádi alespoň za něco. Jinak ale víme, že to nebyl vůbec dobrý zápas. Jihlava zaslouženě vyhrála. Rihards Bukarts nehrál, protože se nevešel do sestavy. Je tady na góly a na ofenzivu, což od něj jakožto od posily nepřichází."

František Zeman (Jihlava): "Vezeme si ze Zlína dva body, což je dobré. Kluci bojovali, hráli to, co jsme chtěli. Po zásluze jsme vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články