Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiránek: Čekali jsme na šanci. A ta přišla

Velmi efektní závěr předvedli v duelu se Spartou jihlavští hokejisté. Svému soupeři nastříleli tři branky a otočili tak utkání z 1:2 na konečných 4:2. Brankou a asistencí k tomu přispěl útočník Tomáš Jiránek.

Tomáš Jiránek
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

První a převážnou část druhé třetiny to v utkání proti Spartě nebylo od hokejistů Jihlavy ono. Nováčkovi se nedařilo po inkasované brance v páté minutě vůbec nic a Horáckým zimním stadionem se nesl pískot nespokojených domácích fanoušků. Ten ale brzy nahradil bouřlivý jásot.

"Měli jsme za sebou hodně zápasů a ještě jsme třikrát v řadě prohráli, kdežto Sparta stejnou porci zápasů zvládla vítězně. Snažili jsme se dobře bránit, aby nám Sparta neodskočila ještě víc a čekali na šanci, která přišla. My jsme ji využili a zaslouženě vyhráli," řekl Jiránek.

Duely se Spartou jsou pro něj vítanou záležitostí. "Je pravda, že na gól jsem čekal docela dlouho. A tak jsem rád, že jsem ho dal a zase se trefil. Když jsme se dostali do vedení, tak jsme nechtěli úplně zalézt do obrany a jen odpalovat puky od naší modré čáry," konstatoval.

Sparta se sice hnala ve třetí třetině za vyrovnáním, po druhé přestávce vyměnila gólmany, ale právě Jiránkův gól na 4:2 byl definitivní vítěznou tečkou. "Samozřejmě jsme v hlavě měli, že vystřídali gólmana. Byl studený, ale myslím, že jsme ho moc neprověřili, protože jsme hlavně chtěli hrát dobře zezadu. Když to řeknu jednoduše, tak jsme hráli na výsledek, ne na to, abychom prověřili soupeřova gólmana," uvedl Jiránek.

"Potřebovali jsme zvítězit, aby nám soupeři neodskočili. A trochu jsme to v hlavách měli. Měli jsme sezení, vyříkali jsme si to. Doufejme, že teď jsme to nastartovali a budeme se držet na vlně, na které jsme končili tento zápas," věří Jiránek s vyhlídkou nedělního duelu v Třinci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články