Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítkovice chtějí ukončit špatnou sérii, Olomouci se ale venku daří

Takřka 155 minut dlouhé čekání na vstřelený gól chtějí ukončit Vítkovice, které v předehrávce 15. kola extraligy hostí Olomouc. Svěřenci Jakuba Petra čtyřikrát v řadě nebodovali, naopak Kohouti po výprasku v Plzni zvítězili venku třikrát za sebou. Černou sérii porážek bude chtít ukončit i poslední Litvínov, rovněž Sparta se ale potřebuje chytnout, neboť z posledních tří zápasů nezískala ani bod. Přímý přenos utkání Vítkovice - Olomouc sledujte od 17:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Vítkovice - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Na Vítkovice padá nepohoda, už šestkrát po sobě neokusily chuť tříbodového zisku a z posledních čtyřech zápasů nezískaly ani bod. Nelichotivou sérii se budou Ostravané snažit prolomit proti Olomouci, proti které se jim ale doma historicky velmi daří.

Podle kouče Petra je třeba zvednout produktivitu, jelikož jeho tým už 154 minut a 53 vteřin střelecky mlčí. "Za posledních devět třetin jsme dali jen jeden gól. Musíme dál pracovat. Když už jsem zmínil poslední zápas v Hradci, tam jsme měli čtyři 'gólovky' a v takovém zápase je potřeba je dávat," řekl hlavní kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice se pokusí zlomit střelecké prokletí proti Olomouci

Olomouc od debaklu 0:10 v Plzni vyhrála následně všechna tři utkání v arénách soupeřů, ale zase jí to drhne doma, kde ztratila čtyři zápasy za sebou. "Nevím, čím to je. Zatím hrajeme lépe venku než doma. Doma se na každý gól nadřeme. Kdybychom věděli, co změnit, tak to určitě změníme. Možná potřebujeme vše zjednodušit a více se tlačit do brány," přemítal útočník Petr Strapáč.

Litvínov zabojuje v dohrávce na ledě Sparty o utnutí série proher

Sparta má do pohody daleko, třízápasové bodové sucho nastartoval rovněž duel s posledním celkem soutěže, jímž byly před týdnem Pardubice. Po porážce 1:3 přišly další v Třinci a ve Zlíně.

"Výkon ve Zlíně byl oproti předešlým zápasům v mnohém pozitivní. Bohužel se nám opět nepodařilo proměnit víc gólových příležitostí. Máme před sebou sérii tří domácích utkání, v kterých chceme plný počet bodů. První krok je potřeba udělat v úterý proti Litvínovu," prohlásil trenér Jaroslav Nedvěd.

Po nedělní domácí porážce 0:1 v samostatných nájezdech s Pardubicemi má Litvínov na poslední příčce už pětibodové manko na třinácté Pardubice. Mimořádně žalostná je bilance pouhých 12 vstřelených gólů za 10 odehraných zápasů. Právě dosud největší slabina týmu v této sezoně - špatná koncovka - se projevila i v posledním vystoupení proti Dynamu.

Ilustrační foto

"Všechno se dá zlepšit, ale je to křečovité, není tam lehkost v zakončení a klid. Hlava to svým způsobem ovlivňuje. Děláme všechno pro to, aby se to zvedlo. Mužstvo ale musí cítit, že by také potřebovalo posílit," řekl trenér Litvínova Radim Rulík, který už čtyři zápasy postrádá zraněného ofenzivního lídra Viktora Hübla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články