Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Byl to úplně jiný hokej, říká k prvním zápasům v Lize mistrů Zaťovič

Brno - Ačkoli nebyl Libor Zábranský původně spokojený se startem Komety v Lize mistrů po skončení extraligového play-off, přehodnotili Brňané účast v evropské soutěži a přistoupili k ní s respektem. Výsledkem je skvělý vstup do CHL, kdy má Kometa ze dvou duelů proti norskému Stavangeru a finskému Kuopiu plný počet šesti bodů. Asistent trenéra Kamil Pokorný i útočník Martin Zaťovič si pochvalovali zejména přínos zápasů s náročnými severskými soupeři.

Martin Zaťovič slaví branku v dresu Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Oba zápasy v Lize mistrů mají trochu jiný level a byly odlišnější od přípravných utkání, která jsme odehráli. Stavanger i Kuopio jsou špičkové celky ve svých zemích a bylo to cítit na kvalitě. Oproti přípravě s domácími týmy byly tyto zápasy rychlostně a herně někde jinde. Jsme za tuto konfrontaci rádi," uvedl Pokorný.

Jeho slova potvrdil útočník Martin Zaťovič, který oceňoval nejen rychlé tempo, ale také technickou vyspělost obránců soupeře. "Neodhazují od sebe jen puky, snažili se stále kombinovat. Všechno ve vysokém tempu. Byl to úplně jiný hokej," řekl Zaťovič.

Kometa se musela rychle přizpůsobit i rozdílným rozměrům kluziště. "V Norsku jsme hráli na velice úzkém kluzišti, o dva dny později na neskutečně velkém letišti. Na úvod sezony jsme odvedli dobré výkony, jen v prvním zápase nám chyběla větší produktivita. Ve druhém zápase jsme naopak stříleli krásné branky. Je potřeba ale všechno hodnotit střízlivě," dodal kouč Pokorný, který byl spokojen se ziskem šesti bodů.

V nadcházejících odvetách je Kometa na domácím ledě favoritem. "Úspěch ale vyžaduje stoprocentní přístup. Očekáváme výborné domácí publikum, před kterým nelze nic vypustit. Důležité z našeho pohledu je, abychom si nyní správně načasovali formu na blížící se start extraligy," tvrdí Pokorný.

V sestavě Komety se objeví už uzdravený útočník Martin Erat a také Martin Dočekal, který z rodinných důvodů severskou cestu neabsolvoval. Na marodce je ještě kapitán Brňanů Leoš Čermák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články