Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Brňané jsou ve formě, po Stavangeru si vyšlápli na finskou KalPu

Kuopio (Finsko)  Kometa vlétla do Ligy mistrů podobným způsobem, jakým na jaře prošla extraligovým play-off. Po úvodní výhře v Norsku si ve druhém hracím dnu připsala triumf také ve Finsku, když přehrála KalPu 4:2. Brňané sice ztratili dvoubrankové vedení, ale v poslední části hry vstřelil vítězný gól Jan Hruška, Martin Zaťovič pak výsledek uzavřel.

Kometa vyhrála ve čtvrtek v Norsku proti Stavangeru 2:1, tentokrát si ve Finsku rychle vypracovala dvoubrankové vedení. Domácí sice dokázali na góly Káni a Vojtěcha Němce odpovědět a na začátku třetí třetiny vyrovnal Luostarinen na 2:2, obrat se však Kuopiu nepodařil.

V 55. minutě vrátil Brnu vedení Jan Hruška a o dvě minuty později se navíc trefil Zaťovič. Kometa, kterou nyní čekají tři zápasy v domácím prostředí, tak na severu Evropy vykročila za postupem do play-off. Ze čtyřčlenných skupin postupují do vyřazovacích bojů vždy první dva týmy.

Utkání základní skupiny B hokejové Ligy mistrů:

KalPa Kuopio - Kometa Brno 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. A. Ruuttu, 43. Luostarinen (Gymer, Mäkinen) - 9. J. Káňa (Horký), 10. V. Němec (Štencel, Vincour), 55. J. Hruška (O. Němec, Vincour), 57. Zaťovič (Štencel). Rozhodčí: Sjöberg (Švéd.), Vikman - Neva, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 3:9. Bez využití. Diváci: 2591.

Sestava Brna: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Dujsík - Haščák, J. Hruška, T. Svoboda - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Horký, R. Zohorna, J. Káňa - Gajarský. Trenéři: L. Zábranský st. a Pokorný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články