Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Pardubice v prodloužení

Mladá Boleslav - Ve 22. kole O2 extraligy porazili hokejisté Mladé Boleslavi své soupeře z Pardubic v poměru 3:2. Konečný výsledek zápasu přineslo až prodloužení. Středočeši sice v průběhu utkání promarnili dvoubrankový náskok, který měli ještě na začátku třetí třetiny, ale druhý bod navíc pro ně vystřelil v prodloužení obránce Marek Posmyk, jež přitom ještě na začátku kalendářního roku působil právě v Pardubicích.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V úvodní třetině zápasu se diváci branky nedočkali, ale přesto se vůbec nenudili, neboť se hrál oboustranně svižný hokej. Domácí měli v úvodních minutách optickou převahu, ale k bezprostřednímu ohrožení Lašákovy branky se nedostali. Nepomohla jim k tomu ani přesilová hra za příliš mnoho pardubických hráčů na ledové ploše.

V druhé polovině první části o sobě dali vědět i hosté. Divíškovu střelu a šance Starého formace ale domácí gólman Chábera kryl. Šanci na své holi měl domácí útočník Sýkora, který krásně prokličkoval ze svého obranného pásma až před Lašáka, ten však jeho střelu doprostřed branky chytil. Když neskončila brankou ani šance boleslavského Brňáka, šli oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Druhé dějství přineslo gólový výčet

Remízový stav ve druhém dějství nevydržel dlouho. Domácí totiž hned ve 22. minutě využili přesilovou hru, kterou měli ještě z konce úvodní části. Barinka zacílil přesně. Jeho náhodná rána k pravé tyči Lašákovi prošla až za záda. Po vstřelené brance měli domácí chuť do hry a ve 32. minutě i zvýšili své vedení. Před branku hostů přihrával nový muž v boleslavském dresu Padělek a opět k pravé tyči se nemýlil Handlovský.

Třetí třetina ve znamení urputného boje a vzestupu Východočechů

Třetí třetinu začaly oba týmy opatrně. V první velké šanci se ocitl domácí Tomas, ale jeho střela těsně minula pardubickou klec. Místo navýšení vedení tedy přišel z protiútoku trest. Pivkova rána vymetla horní roh za Cháberovými zády. Od té chvíle o sobě dávali v plné aréně vědět o to víc i fantastičtí fanoušci na obou stranách.

Navíc v 51. minutě byl při vyloučení Padělka Chábera překonán podruhé. Od modré čáry se přesnou ranou prosadil Nakládal. O jeho zápisu ale musel rozhodnout až rozhodčí u videa. Od této chvíle to byl boj o každý metr ledu. Jelikož skóre nezměnil pár vteřin před koncem ve velké šanci ani hostující Pivko, utkání dospělo do prodloužení. To ovšem k radosti domácích fanoušků trvalo pouze 24 sekud. Domácí využili přesilovou hru, která se přelila ještě z konce poslední části řádné hrací doby. Hrdinou se stal Posmyk, který přesnou ranou z mezikruží nedal Lašákovi šanci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články