Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští hokejisté začnou MS 2018 zápasem proti Slovensku

Curych - Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa v roce 2018 v Kodani zápasem proti Slovensku v sobotu 5. května ve 20:15. V pátek, kdy šampionát v Dánsku začne, tak budou mít volno. Hrát budou v základní skupině A, o čemž bylo rozhodnuto již po skončení letošního MS ve Francii a Německu.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Heikki Saukkomaa

Svěřenci trenéra Josefa Jandače se v Royal Areně poté utkají se Švédskem (neděle 6. května v 16:15), Švýcarskem (úterý 8. května 20:15), Ruskem (čtvrtek 10. května 20:15), Běloruskem (pátek 11. května 20:15), Francií (neděle 13. května 16:15) a na závěr základní části změří síly v pondělí 14. května od 20:15 s Rakouskem. Pět ze sedmi duelů první fáze turnaje tak odehrají ve večerním čase.

Čtvrtfinálová utkání se v Kodani a Herningu uskuteční ve čtvrtek 17. května, český tým by tak v případě postupu měl mít dostatek času na přípravu. Stejně jako nebude hrát v první hrací den, nenastoupí ani v závěrečném bloku základních skupin v úterý 15. května. Semifinále, finále a zápas o třetí místo se v Kodani uskuteční o víkendu 19. a 20. května.

Zlaté medaile budou v Dánsku obhajovat reprezentanti Švédska, kteří letos ve finále porazili Kanadu 2:1 po samostatných nájezdech a zmařili soupeři šanci na zlatý hattrick. Češi skončili po čtvrtfinálové prohře s Ruskem na sedmém místě, čímž vyrovnali nejhorší výsledek v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články