Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Útočník Novotný vyzkouší další tým KHL, bude hrát v Togliatti

Togliatti – Dres už šestého týmu KHL bude nosit v příští sezoně hokejový útočník Jiří Novotný. Ten strávil uplynulý ročník soutěže v Čeljabinsku, ale nyní podepsal roční kontrakt s Ladou Togliatti.

Jiří Novotný v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 už v Kontinentální hokejové lize kromě dvou už zmíněných týmů hrál i za Atlantu Mytišči, Barys Astana, Lev Praha a Jaroslavl. "Mám radost. Zůstávám v KHL, což je pro mě dobrá zpráva. Lada má ambiciózní tým, věřím, že se nám bude dařit. Tohle angažmá je pro mě další výzva, začíná zase něco nového," řekl Novotný serveru hokej.cz.  

V uplynulé sezoně měl Novotný zdravotní problémy, a proto odehrál jen 27 utkání včetně play-off a připsal si v nich osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. V KHL už má na kontě celkem 407 duelů a 206 bodů za 75 gólů a 131 přihrávek.  

Účastník osmi mistrovství světa i olympijských her v Soči v roce 2014, který má ze světových šampionátů také bronzy z let 2011 a 2012, má za sebou rovněž angažmá v NHL. Za Buffalo, Washington a Columbus sehrál 189 duelů základní části a zaznamenal 51 bodů za 20 gólů a 31 asistencí. Ve čtyřech utkáních play-off nebodoval.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články