Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Šampioni z Liberce překvapení nedopustili, Plzeň zdolali 3:1

Liberec - Cestu za obhajobou mistrovského poháru zahájili hokejisté Liberce triumfem 3:1 nad Plzní. V úvodním čtvrtfinálovém souboji postavili základ vítězství už během první třetiny, ve které skórovali Radivojevič s Valským. Ve 48. minutě sice snížil Stach, ale Bulíř záhy přidal třetí gól Bílých Tygrů, čímž definitivně rozhodl o osudu utkání. 

Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

O první nebezpečnou střelu utkání se postaral ve 4. minutě hostující Lev, ale poté převzali iniciativu domácí. Pomohla jim k tomu i přesilová hra. Faul Pulpána vzhledem k řadě úspěšných zákroků Machovského ještě nepotrestali, ale pohotová dorážka kapitána Radivojeviče jim vedení zajistila.

Druhý zásah přidal o čtyři minuty později Valský, kterého našel střílenou přihrávkou Svačina. Do další velké šance se dostal Ševc. Až poté zahrozili i hosté. Schleissův pokus se však neujal a Lašáka nepřekonal v samotném závěru první třetiny ani Kratěna.

Podobně dopadl i ve 22. minutě Indrák, jehož střela sice prošla za Lašáka, puk ovšem skončil těsně vedle pravé tyčky a snížit nedokázal ani Kubalík. Severočeši tolik šancí neměli, přesto i oni byli blízko gólu. Bartovič nicméně samostatný nájezd neproměnil.

Zatímco v první části si Lašák připsal jen šest zákroků, ve druhé měl práce výrazně více. Čisté konto ale uhájil i proti Čerešňákovi.

Třetí dvacetiminutovku poznamenala série vyloučení a v nerovnovážném počtu hráčů na ledě se podařilo Indiánům snížit. Lašáka překonal ve 48. minutě po Kadlecově přihrávce Stach.

Domácí však rychle získali dvoubrankové vedení zpět. V 51. minutě prostřelil Bulíř se štěstím Machovského potřetí. Liberec následně duel bezpečně dovedl do vítězného konce a ujal se vedení v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Radivojevič (Lakatoš), 12. Valský (Svačina, Vantuch), 51. Bulíř (Radivojevič, Ševc) - 48. Stach (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Bláha, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7419. Stav série: 1:0.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, J. Vlach - Plodek. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - T. Svoboda, Kratěna, Lev - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Preisinger, Stach - M. Procházka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili opatrně, protože jsme nevěděli, co s námi pauza udělá. Po pěti minutách jsme rozjezdili nohy, začali bruslit a byli silnější na kotouči. Ve druhé třetině se naplno projevila síla Plzně, týmu, který je hodně ofenzivní. V poslední periodě hosté využili přesilovou hru a sahali po tom, aby nás potrápili. Odehráli jsme ale velmi bojovné utkání v čele s Jánkem Lašákem a myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Jednoznačně jsme zaspali první třetinu, i přestože prvních tři až pět minut Liberec vypadal zaskočený, ale my jsme to nevyužili. Chtěli jsme jít do tlaku, což se nám nepodařilo. Liberec se poté rozjezdil, přišly dvě chyby a dva góly. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, nedali pár šancí a odehráli ji 0:0. Poté jsme si řekli, že se musíme více tlačit do branky, být aktivnější v útočném pásmu a říct si o faul. Podařilo se nám to, využili jsme přesilovku, ale bohužel jsme to pak neudrželi, dostali na 3:1, což jsou základní chyby, které se nesmí stávat v play-off. Pak už si to Liberec zkušeně pohlídal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články