Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pardubice čeká premiéra pod Holaněm, Liberec bude čelit Plzni

Praha - Utkání Pardubic s Třincem bude tahákem 40. kola, a to ne snad proto, že by jeho výsledek měl rozhodnout situaci v tabulce. Pardubičtí se ale poprvé představí pod vedením nového trenéra Miloše Holaně, který navíc právě v Třinci končil se svou hráčskou kariérou. V dalším ze zápasů se lídr soutěže Liberec utká s Plzní a brněnská Kometa přivítá hosty ze Zlína. Přímý přenos utkání Pardubice - Třinec sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Pardubice - Třinec (17:00 ČT sport a ctsport.cz)

Dynamu začíná nová kapitola bez Pavla Rohlíka, jenž vedl klub nejen z pozice trenéra, ale rovněž jako generální manažer a předseda představenstva. Na střídačce bude zcela nově složené trenérské trio, v němž Holaně doplňují Pavel Marek a Otakar Janecký.

Alespoň drobným pozitivem v mizérii Východočechů, kteří prohráli šestkrát za sebou, bylo chvilkové tréninkové volno a s ním spojený větší čas na přípravu. "Měli jsme tak určitý prostor na to, abychom s hráči našli nějakou společnou řeč. Musíme hlavně zvednout hlavy, držet jeden za druhého a působit jako tým, ne jako individuality," řekl Holaň.

Pětačtyřicetiletý bývalý bek prožije do určité míry pikantní start, neboť v Třinci hrával na sklonku kariéry a bylo to jeho poslední tuzemské působiště v roli hráče. "Neberu to ale tak. Nemůžeme se koukat na to, proti komu hrajeme. Pro nás je každý tým soupeřem, k němuž musíme mít respekt. Ale zároveň se musíme držet naší víry, taktiky a jít do každého utkání s touhou vyhrát," prohlásil Holaň.

Třinec se na prahu poslední čtvrtiny herně trápí a odráží se to i na výsledcích. Nedávný lídr tabulky prohrál čtyři z posledních pěti utkání a na vedoucí Liberec najednou pět bodů ztrácí. Minule při derby ve Vítkovicích navíc Oceláři šestkrát inkasovali (3:6) a poprvé v sezoně zůstali tři zápasy po sobě bez bodového zisku. "Dostali jsme hodně gólů, ale jdeme dál. Musíme se poučit z chyb," řekl útočník Vladimír Dravecký. Ocelářům se alespoň do sestavy vrací uzdravený Galvas, schází tak už pouze dlouhodobý marod Růžička.

Litvínov - Olomouc (17:30)

Třetí Litvínov v předchozím zápase porazil Pardubice, ale promrhal v něm dvoubrankový náskok, z čehož si odnesl ponaučení. "V příštím utkání nesmíme dovolit, abychom takový výpadek opakovali. Musíme hrát celé utkání naplno. Proti Olomouci budeme chtít získat všechny tři body, nebude to ale nic jednoduchého, hrají nepříjemný hokej. Dvakrát jsme je sice porazili, ale pokaždé to bylo vyrovnané a s minimem šancí," řekl o souboji s Hanáky útočník František Lukeš.

Olomouc po virové epidemii ožila a trápící se tým je po výhrách nad Brnem a Vítkovicemi najednou zpátky v boji o desítku. Špatnou zprávou je ale zranění nejproduktivnějšího hráče Juraje Mikúše, který se přidal k dlouhodobým marodům Řípovi a Skrbkovi. "Takové dva zápasy jsme potřebovali, pro kluky to je velká vzpruha. Chceme v takových výkonech samozřejmě pokračovat," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko, jehož tým si proti Litvínovu připsal v posledním měření sil zatím své nejvyšší vítězství v sezoně (7:1).

Chomutov - Karlovy Vary (17:30)

Chomutovu vůbec nevyšla dohrávka 39. kola v Hradci Králové, odkud si odvezl debakl 3:9. "Tenhle výsledek musíme nechat na zimáku v Hradci," prohlásil chomutovský útočník Michal Vondrka. Piráty nyní čeká podkrušnohorské derby s Karlovými Vary. Na programu bude akce "Piráti Chomutov pro nemocnici" a hráči ho odehrají v lékařských trikotech.

Karlovy Vary mají Chomutov za špatně čitelného soka. "Hrajete s nimi a vypadá to, že máte zápas pod kontrolou. Pak najednou zapnou, mají krátkou fázi, kde zaberou a duel rozhodnou ve svůj prospěch. Hlavně v závěru to dokážou a vy z bodového úspěchu nemáte nic," poznamenal asistent trenéra Mikuláš Antonik. Do utkání zřejmě nezasáhnou nemocný Flek a Mullane.

Mladá Boleslav - Hradec Králové (17:30)

Mladá Boleslav je dalším klubem na hraně účasti ve vyřazovacích bojích. Z desáté příčky ztrácí právě na devátou Plzeň tři body, ale Středočechům dýchá na záda Zlín se stejným ziskem a také Olomouc. Hanáci sice ztrácejí pět bodů, ale mají dvě utkání k dobru. I proto potřebují Mladoboleslavští proti Hradci Králové zabrat. Hradec je však v poslední době ve velké pohodě a vyhrál šest z posledních sedmi utkání.

Kometa Brno - Zlín (18:00)

Navzdory současné výsledkové krizi je Kometa stále lídrem tabulky v zápasech na domácím ledě. V posledních třech duelech v novém roce jsou ale Brňané štědrým hostitelem. Nechali všechny body Spartě a Olomouci, porazili pouze Liberec. Nyní narazí na Zlín.

"Chceme vyhrát, bude to hodně důležitý zápas. Potřebujeme potěšit i diváky, které jsme minule zklamali," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný. "Zlín výměnou trenérů radikálně změnil styl hry. My musíme začít dávat góly. To je věc, která nás trápí. S góly by přišla i pohoda," dodal Pokorný. Na marodce Brna jsou vedle dlouhodobě zraněných Erata a Zaťoviče ještě obránci Kováčik a Bartejs.

Berani se přetahují při stejném počtu bodů s Mladou Boleslaví o desáté místo. "Body potřebujeme. Jsme si vědomi síly Komety, nic na tom nemění ani zranění hlavních opor. I když nás čeká těžký zápas, tak si myslím, že se dá vyhrát i v Brně," poznamenal zlínský kouč Robert Svoboda, který bude postrádat pouze zraněného obránce Horáka. Do hry se už zapojí uzdravený útočník Chytil.

Liberec - Plzeň (18:00)

První Bílé Tygry čeká souboj s rozjetou Plzní, která po bídném vstupu do sezony šplhá vzhůru, bodovala sedmkrát za sebou a upevňuje svou pozici v desítce. I Liberec je ale v pohodě - vyhrál osm z posledních deseti utkání, pokaždé navíc s plným bodovým ziskem.

Západočeši věří, že ani pod Ještědem nevyjdou naprázdno. "Docela nám tuhle sezonu jdou venkovní zápasy, tak to snad potvrdíme. Dokázali jsme proti Liberci uspět i minule. Musíme hrát tak, jak jsme hráli první třetinu naposledy proti Spartě. Máme určitě na to, abychom je porazili. Hlavně je potřeba dál postupně sbírat body. Do konce základní části už moc zápasů nebude a jde o hodně," řekl plzeňský bek Peter Čerešňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články