Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sparta skalpem Mladé Boleslavi potvrdila vítězství z Brna

Praha - Série tří domácích porážek je minulostí. Hokejisté pražské Sparty porazili v O2 aréně Mladou Boleslav 4:0 a středočeského soupeře zdolali i potřetí během letošní sezony. Čistým kontem se o vítězství přičinil brankář Tomáš Pöpperle. Dvě asistence zaznamenali Dominik Uher s Lukášem Cingelem. Celek z hlavního města aktuálně ztrácí tři body na čtvrtý Litvínov. Třetí Kometa má ještě o bod více. 

Celek z města automobilů byl v první třetině střelecky aktivnější, jenže ve svých šancích marně hledal recept na pozorně chytajícího gólmana Pöpperleho. V polovině 11. minuty jej prověřil ranou bekhendem z plné jízdy Látal, vyražený puk následně poskakoval v brankovišti, ale nikdo z hostí skórovat nedokázal.

O tři minuty později se dostal do ideální pozice mladoboleslavský zadák Trončinský, vzápětí Pöpperle pokryl i nebezpečný pokus Pospíšila. Zanedlouho se však vedoucí trefy dočkala Sparta, když do té doby pečlivě bránící Středočeši zapomněli na Kudrnu, který měl spoustu času k tomu, aby vymyslel správné zakončení – 1:0.

"Věděli jsme, že Boleslav bude chtít využívat rychlé brejky. Stejně jsme to v první třetině nezvládli. Před druhou třetinou jsme si řekli, že to musíme jejich protiútoky lépe pokrýt. Už toho pak tolik neměli, my jsme přidali další góly a už se nám hrálo lépe," řekl autor druhé trefy domácích Petr Vrána.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Mladá Boleslav

Druhé dějství bylo ze strany favorizovaných Pražanů výrazně lepší. Gólově to vyjádřili na začátku 27. minuty, kdy se hosté nestačili při oslabení zformovat po vlastním pokusu ohrozit Pöpperleho, kapitán Hlinka našel najíždějícího Vránu, jenž ostré přihrávce pouze nastavil čepel hole a obloučkem přehodil přesouvajícího se Lukáše.

Další příležitost měl Cingel, jenže neuspěl. Sparta přesto ještě do druhé přestávky přidala pojišťující zásah. Forman oslovil při hře ve čtyřech na obou stranách na středu útočného pásma Ihnacaka, který procedil puk mezi Lukášovy betony – 3:0. Šest minut před koncem stanovil konečný výsledek Piskáček.

"I když jsme chtěli do poloviny třetí dvacetiminutovky dát gól, hned jsme tam měli dvě vyloučení. A oni si s námi už dělali, co chtěli. Bylo to na jednu bránu a Sparta už nám vůbec nedala ani čuchnout," prohlásil mladoboleslavský obránce Jan Hanzlík.

36. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. A. Kudrna (Cingel, Uher), 27. P. Vrána (J. Hlinka, Kumstát), 37. Ihnacak (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6238.

Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Švrček, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Mladá Boleslav: Lukáš (41. Maxwell) - Stříteský, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Štich, od 21. navíc Holub, od 41. navíc Bernad - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Jonák - Pospíšil, Žejdl, L. Pabiška - Ďurač, Volf, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Jiří Veber (Sparta): "Z naší strany byly v první třetině asi čtyři minuty jakžtakž, kdy naše hra snesla nějaké parametry, ale pak si myslím, že dominovala Boleslav. My jsme hráli nedisciplinovaně a díky Tomáši Pöpperlemu jsme tu třetinu uhráli bez inkasované branky. To byla jeho velká zásluha. Sami jsme navíc gól dali. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, přidali jsme dva góly. Pak ve třetí části už jsme kontrolovali výsledek a zvládli to dobře, což je dobře i kvůli fanouškům po těch předchozích třech domácích prohrách."

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Snažili jsme se na soupeře připravit, což si myslím, že nám v první třetině i vycházelo. Zhruba někdy kolem sedmé minuty jsme se dostávali do tlaku, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale nebyli jsme bohužel produktivní. Potom jsme udělali tři chyby, za které jsme byli potrestaní. Soupeř to naopak v produktivitě zvládl výborně a ve třetí třetině už zápas kontroloval."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články