Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prusek končí ve Spartaku Moskva a hledá nový klub

Ostrava - Hokejový gólman Martin Prusek opustil po dvouměsíčním hostování ruský klub Spartak Moskva. Dvaatřicetiletý brankář se vrátil zpátky do Vítkovic, ale ty pro něj pravděpodobně budou jen mezistanicí k odchodu na jiné angažmá.

Logo KHL
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Bývalý reprezentant Prusek byl v mužstvu českého trenéra Miloše Říhy pouze na záskok za zraněného Dmitrije Kotschnewa. Podle současných regulí Kontinentální ligy může brankář z ciziny odchytat jen 65 procent zápasů v sezoně a klubu navíc zabírá dvě místa z povolené kvóty cizinců.

"Klub mi nabízel, abych zůstal ještě další měsíc, ale to v mé situaci nic neřešilo. Za měsíc by nastal stejný problém. Proto si raději už teď zkusíme s agentem najít něco nového," řekl Prusek.

Prusek by mohl zůstat ve Vítkovicích, s kterými před touto sezonou podepsal tříletou smlouvu, ale podle něj je tato varianta spíše nepravděpodobná. Generální manažer a trenér Alois Hadamczik navíc už dříve naznačil, že vydržovat si tandem Prusek - Pinc je pro klub ekonomický nadstandard. "Mužstvo šlape, gólmani chytají dobře, nemyslím si, že mají důvod něco měnit. Ještě jsme si nad tím nesedli, ale věřím, že brzo budu moct někde chytat," dodal Prusek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články