Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubický Hübl: Nečekal jsem, že se hned dostanu do branky

Mladá Boleslav - V pět ráno vyrážel z Litvínova do nového působiště v Pardubicích, o třináct hodin později už Jaroslav Hübl neplánovaně stál v brance Dynama. Za stavu 0:3 po první třetině utkání v Mladé Boleslavi nahradil Martina Růžičku a jako jeden z mála hráčů východočeského celku si vedl na ledě Bruslařů skvěle. Připsal si 26 zákroků a přes dvě inkasované branky byl oceněn jako nejlepší hráč svého týmu.

Jaroslav Hübl
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Hned po první třetině mi trenér gólmanů řekl, že půjdu do hry. Nečekal jsem, že se hned dostanu do brány. Bohužel jsme nedosáhli na body, takže převažují pocity zklamání, protože jsme prohráli. A to je pak vždycky člověk zklamaný," řekl Hübl.

"Jinak toho mám ale docela plné kecky. Poslední zápasy jsem chytal spíš první ligu v Mostě a v extralize jsem byl v bráně naposledy někdy začátkem prosince v Olomouci. Ten výpadek je znát, extraligové tempo je přece jen o něco rychlejší," přiznal.

První třetinu sledoval ze střídačky, a měl tak dobrý přehled o vývoji na ledě. "Předčili nás v pohybu. Vlítli na nás a od začátku diktovali tempo. U nahozených puků byli dříve, třikrát jim to tam navíc spadlo," vyjmenoval Hübl, v čem měl Bruslařský klub navrch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Druhá dvacetiminutovka už byla ze strany Dynama přece jen lepší. A vyhrálo ji 1:0. "Kdybychom dali gól na 3:2, možná by Boleslav znervózněla. Jenže ten gól jsme bohužel nedali. Ve třetí třetině už jsme to museli zkusit trochu vabank, dostali jsme laciný gól na 1:4 a bylo po zápase," konstatoval čtyřiatřicetiletý brankář.

S Pardubicemi byl v kontaktu delší dobu. "Poprvé zhruba asi před měsícem, ale Pardubice nakonec vzaly Kacetla. Ten kontakt se obnovil někdy před Vánoci, a po nich se zintenzivnil natolik, že jsme se domluvili. Jsem moc rád, že se mi Pardubice ozvaly a tu šanci mi daly," pochvaloval si Hübl.

"V Litvínově se uzdravil Michael Petrásek, Jaro Janus má navíc výbornou formu a s Markem Pincem jsme tam byli čtyři gólmani, což nebyla ideální situace, a i to k mému rozhodnutí přispělo. Tři gólmani na jeden farmářský tým jsou prostě moc," nezastírá Hübl.

Shodou okolností si premiéru v pardubickém dresu odbyl na stadionu, kde v minulosti působil. A kde prožil na startu tohoto ročníku i návrat do litvínovského dresu po čtyřech sezonách v zahraničí. "Je to asi takový můj osud, že to připadlo zase na Mladou Boleslav," pousmál se Hübl. "Jsem rád, že jsem si trochu zachytal, snad začneme jako tým bodovat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články