Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Pöpperle vychytal Litvínov, Sparta potřetí za sebou vyhrála

Praha - Vítězné tažení hokejistů pražské Sparty nezastavil ani Litvínov. Svěřenci Jiřího Kalouse zvítězili 3:0 a zisk plného počtu bodů zaznamenali potřetí v řadě. Verva naopak prohrála teprve čtvrtý z posledních jednadvaceti zápasů. Před nejvyšší domácí návštěvou letošní sezony (9328 diváků) skórovali Jaroslav Hlinka, Petr Kumstát a Michal Čajkovský. Čisté konto si připsal Tomáš Pöpperle. 

Petr Kumstát (vlevo) střílí druhý gól Sparty proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Řekli jsme si, že těch gólů dostáváme opravdu moc a kolikrát to jsou opravdu zbytečné chyby. Hodně trénujeme defenzivní činnost a myslím, že se to teď v těch posledních zápasech i projevilo," uvedl útočník Dominik Uher k faktu, že Sparta udržela druhé čisté konto za poslední tři duely.

Jako první prověřil pozornost Pöpperleho, jenž se vrátil do brankoviště Sparty po dvouzápasové odmlce, ve druhé minutě Trávníček, ale neuspěl. Pražané pak sehráli nepříliš povedenou přesilovku a brzy po ní se museli sami bránit ve čtyřech. Litvínov byl během početní výhody výrazně nebezpečnější. Skóre nicméně nezměnil ani kanonýr Hübl.

Bezbrankovým stavem nepohnul v úvodu druhé části ani Kumstát, který těsně minul. Na druhé straně otestoval pozornost brankáře celku z O2 arény Reichel. Další příležitost si vypracoval domácí celek po souhře Hlinky s Vránou. Kapitán Sparty ale samostatný nájezd proti Janusovi nevyužil. V polovině zápasu se zaskvěl Pöpperle proti Trávníčkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Litvínov

První gól však přeci jen přišel ještě před koncem druhého dějství. Po obrovské Kokešově chybě v rozehrávce uvnitř obranného pásma Vervy se puku zmocnil Hlinka a zamířil přesně mezi Janusovy betony – 1:0.

Závěrečná třetina přinesla díky tomu otevřenější partii, ale skóre se změnilo až v 51. minutě. Janus sice výborně zasáhl proti Cingelově ráně i následné Uhrově dorážce, ale kotouč se od betonu strážce litvínovské svatyně odrazil přímo na hůl Kumstáta a ten nabízenou příležitostí nepohrdl.

Domácí byli na koni. Už o 64 vteřin později navíc Hlinka nabil Čajkovskému, jenž z mezikruží ostrou střelou zápěstím procedil puk za Janusova záda potřetí a definitivně rozhodl. Litvínovští se sice nevzdali a chtěli odmazat alespoň nulu na kontě vstřelených branek. Přáno jim ale tentokrát nebylo. Ve všech vyložených příležitostech selhali.

"Bylo to z mé strany snad dobré, ale když mám já nulu, tak to znamená i to, že kluci hrají super," uvedl Pöpperle. "Hlavně jsme ale dosáhli na vítězství. 3:0 s Litvínovem, kterému se poslední zápasy dařilo a je nahoře v tabulce, je super," pochvaloval si Pöpperle.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. J. Hlinka, 51. Kumstát (Uher), 52. Čajkovský (J. Hlinka, Nedomlel). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 9328.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - Safin, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Hlasy trenérů po utkání 24. kola hokejové extraligy Sparta Praha - Verva Litvínov:

Jiří Veber (Sparta): "Byli jsme si vědomi síly Litvínova, který teď předvádí výborný hokej. Pravdou je, že jsme měli s jejich hrou velké problémy. Dalo by se říci, že celou první i druhou třetinu, pak nám pomohl gól na konci druhé třetiny, který nás uklidnil. Ve třetí třetině už tam byly od nás i nějaké akce a dvě z nich jsme proměnili. Jsme rádi za tři body. Výborný výkon podal brankář Tomáš Pöpperle."

Darek Stránský (Litvínov): "Myslím, že utkání jsme nezačali špatně, vytvořili jsme si tam i nějaké situace, kdy jsme mohli dát gól, ale chybělo nám tam buď štěstí, nebo lepší provedení. Průběh poznamenala naše hrubá chyba devět sekund před koncem druhé třetiny, kdy jsme poprvé inkasovali. Druhý gól byl také velice laciný, pak jsme se hrnuli do útoku, ale třetí gól z přečíslení to rozhodl definitivně. Je to od nás komplikované, necpeme se do branky, pořád někoho hledáme. Chyběla tam důraznější hra do brány. Dnes jsme byli neproduktivní a chybovali, což rozhodlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články