Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Český duel ovládly Vítkovice, Liberec v Lize mistrů končí

Ostrava - Do čtvrtfinále Ligy mistrů postupují Vítkovice, které v českém souboji vyřadily Liberec. Obhájci extraligového titulu tak nezužitkovali domácí vítězství ani gól do šatny v odvetě, kterým dostali zápas do prodloužení, a v evropské soutěži tak končí. Naopak Vítkovice jsou prvním českým celkem, který se v Lize mistrů dostal mezi osm nejlepších. Ve čtvrtfinále se střetnou se švýcarským Fribourgem.

Slavící hokejisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostravané smazali ztrátu už v šesté minutě zásluhou Szturce, který se v oslabení natlačil před bránu a bekhendem zasunul puk za Willova záda. Liberec pak byl střelecky aktivnější, ale vítkovický brankář Dolejš dokazoval, že v Lize mistrů podává vynikající výkony.

Hlavně v druhém dějství měli hosté několik šancí na vyrovnání, ale Radivojevič i Bartovič ztroskotali na gólmanovi. Z brejku mohl naopak přidat druhý gól Roman, ale jeho střela zazvonila jen na horní tyčku.

Druhou branku Vítkovicím přinesla 45. minuta a v ní další průnik Szturce, který skoro okopíroval první gólovou situaci. Šikovnou stahovačkou se zbavil obránce a bekhendem kotouč znovu poslal do stejného místa k pravé tyči. "Klíčový byl asi nástup do třetí třetiny, kdy jsme přežili čtyřminutovou přesilovku Liberce a krátce poté jsme dali druhý gól," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Definitivně mohl rozhodnout nový muž ve vítkovické sestavě Tybor, ale i vinou Bartovičova faulu nezakončil podle představ. Severočeši přečkali oslabení, v závěru sáhli k power play a vynutili si prodloužení. Bulíř 93 sekund před koncem normální hrací doby z dorážky prostřelil Dolejše. Prodloužení už ale po 75 sekundách ukončil Tybor, který vypíchl puk libereckému hráči ve středním pásmu a ze sóla překonal Willa.

"Jsme velmi zklamaní, protože jsme chtěli postoupit. Byli jsme o něco aktivnější, ale ze spousty menších šancí jsme vynikajícímu Dolejšovi dlouho nedokázali dát gól. Povedlo se to až v power play, bohužel v prodloužení jsme po chybě rychle inkasovali," litoval liberecký kouč Filip Pešán.

Vítkovice se tak v třetím ročníku Ligy mistrů staly prvním českým čtvrtfinalistou. V dalším kole se utkají se švýcarským Fribourgem, který v osmifinále vyřadil finské Kuopio. V celku čtvrtfinalisty uplynulého ročníku švýcarské National League působí i Roman Červenka či Michal Birner. První duel se bude hrát 6. prosince. "Liberec byl v celé sérii hokejovější, my jsme slavili úspěch enormní bojovností, ale tak to ve sportu někdy chodí," uzavřel Petr.

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 3:1 v prodl. (1:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Szturc (Balán), 45. Szturc (Stastny), 62. Tybor - 59. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Holm, Persson (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4716. První zápas: 0:1, postupují Vítkovice.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, D. Krenželok, Sedlák, Výtisk, Kovář, Puzič, Rudl - Szturc, Y. Stastny, Tybor - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Hudeček, Illéš - Balán. Trenéři: Petr a Trnka.
Liberec: Will - Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - P. Jelínek, L. Krenželok, Lakatoš - Radivojevič, Bulíř, Ordoš - Vantuch, Bartovič, Svačina - Stránský, J. Vlach, Hrníčko - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy