Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec může poskočit do čela, Pardubice přivítají v derby Hradec Králové

Karlovy Vary – Vzhledem k účasti českých klubů v Lize mistrů nabídne 18. extraligové kolo pouze čtyři utkání. Příležitost vrátit se na první místo má Třinec. Duel vedoucí Komety ve Vítkovicích byl totiž odložen. Oceláře čeká dlouhá cesta do Karlových Varů, kde změří síly s domácí Energií. Pardubice nastoupí proti Hradci a svému rivalovi budou chtít oplatit debakl 2:8 z úvodního střetnutí v polovině září. Přímý přenos utkání Karlovy Vary – Třinec sledujte od 17:20 na ČT sport a našem webu. 

Karlovy Vary nebodovaly potřetí v sezoně ve třech duelech za sebou. Čtvrtou nulu budou odvracet proti Třinci, který po reprezentační přestávce naskočí zpět do ligového kolotoče na ledě týmu, od něhož během posledních dvou utkání nedostal gól a zvítězil 7:0 a 2:0.

I současná forma vysoce favorizuje Oceláře. Slezskému celku patří druhá pozice, soupeř ze západu Čech je naopak poslední s třináctibodovou ztrátou na příčku zaručující předkolo play-off. 

"Vary jsou nevyzpytatelným týmem. Jsou sice dole, ale doma dokázaly nachytat třeba silný Chomutov. Musíme k tomu přistoupit stoprocentně," řekl trenér Břetislav Kopřiva, jehož svěřenci jsou venku nejlepším v soutěži a neinkasovali tam gól ze hry už 137 minut. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Karlovy Vary

Podaří se Pardubicím východočeská vendeta?

Předposlední Pardubice mají na Energii jen dva body k dobru a čeká je zápas proti neoblíbenému rivalovi - Hradci Králové. Z posledních čtrnácti vzájemných duelů vyhrály v základní hrací době pouze dvakrát.

"Je to derby - tím je řečeno všechno. První vzájemné utkání v sezoně jsme vysoko prohráli (2:8), chceme tuto porážku Mountfieldu oplatit. Celou reprezentační přestávku jsme se na derby chystali a chceme zvítězit," uvedl kouč Pavel Rohlík.

Královéhradeckým sice patří pátá příčka, ale venku vyhráli pouhé dva zápasy z deseti. "Derby pro nás bude zase speciálním zápasem. Určitě přinese emoce na obou stranách," předpokládá asistent trenéra Pavel Hynek.

"Musíme hrát venku s mnohem větším nasazením, urputností, bojovností, obětavostí. To, co nás zdobí doma, předvádí na ledě soupeřů půlka mužstva, druhá polovina se někde schovává. Venku prostě musí hrát všech dvacet lidí - ať se daří, nebo ne," zdůraznil Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Pardubice

Dvanáctá Plzeň přivítá v souboji tabulkových sousedů Zlín

Svěřenci Martina Straky se po katastrofálním vstupu do sezony v posledních týdnech výrazně zlepšili. Před reprezentační přestávkou zvítězili třikrát za sebou bez bodové ztráty a následně předvedli bojovný výkon na ledě vedoucí Komety, byť nakonec prohráli 5:8.

"Trochu škoda, že přišla pauza. Věřím však, že po ní budeme ještě silnější a navážeme zase na vítěznou vlnu a podaří se nám nějaká dobrá série," řekl jeden z nejlepších střelců soutěže Dominik Kubalík, který zářil i v dresu národního týmu během turnaje Karjala.

Zlín má na indiány tři body k dobru, ale odehrál o dva zápasy méně. Přestávku využil k doléčení některých zraněných hráčů. Do sestavy se vrací kapitán týmu Ondřej Veselý a připraven zasáhnout bude i Jiří Ondráček, který začal v pondělí s ostrým tréninkem.

"Bude záležet na jeho pocitu, zda si troufne nastoupit do utkání. David Šťastný zatím jen bruslí a návrat Zdeňka Okála po operaci kolena je v nedohlednu," uvedl kouč Rostislav Vlach, který se netají cílem v Plzni bodovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Plzeň

Litvínov vyzve Mladou Boleslav

Třetí Litvínov čeká souboj s Mladou Boleslaví, kterou nedokázal obrat o všechny tři body během posledních pěti vzájemných utkání. Domácí Verva byla však před reprezentační pauzou v mimořádné formě a vyhrála deset z 11 duelů.

"Vycházíme z výborné obrany a výsledky se dostavují. Navíc dokážeme otáčet zápasy, což je hrozně důležité," poznamenal útočník Martin Hanzl.

Svěřenci Vladimíra Růžičky okupují šesté místo extraligové tabulky. V posledním klání na ledě soupeře deklasovali Zlín 5:1 a vzhledem k veleúspěšné bilanci vzájemných střetnutí přijedou do Litvínova s touhou zmíněnou sérii prodloužit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ml. Boleslav - Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články