Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kometa vyhrála v Boleslavi a odskočila Třinci na čele tabulky

Mladá Boleslav – Souboj týmů, které předchozí extraligový duel prohrály, byl k vidění v Mladé Boleslavi. Domácí mužstvo vedené koučem Františkem Výborným toužilo proti favorizované Kometě navázat na loňské vzájemné souboje, kdy soupeře ve své aréně dvakrát přesvědčivě porazilo (4:0, 4:1). Aktuální sezona ovšem mnohem lépe vychází celku z moravské metropole, což hráči Brna potvrdili. Po vítězství 4:2 se vrátili do čela nejvyšší soutěže, neboť Třinec doma překvapivě prohrál s Litvínovem. 

Utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenéři Mladé Boleslavi František Výborný s Marianem Jelínkem zamíchali po třech prohrách z posledních čtyř zápasů složením útoků a do první formace se k Látalovi a Vampolovi zařadil Klepiš. První dva jmenovaní zahrozili ve třetí minutě, ale Vampola v dobré pozici nezakončil přesně.

Další šanci domácích následně zahodil Lenc a pak se za obranou hostí ocitl Jonák, Vejmelku však nepřekonal. Kometa mohla udeřit při Lencově vyloučení, ale Lukáš zasáhl bezchybně proti obránci Štenclovi. Ve 12. minutě šel pykat Vincour, jenže Brňané mohli udeřit v oslabení: Dočekal z úniku neskóroval, za faul Látala však bylo nařízeno trestné střílení. Dočekal nicméně ani podruhé s bekhendovým blafákem neuspěl.

Ve 23. minutě z dorážky těsně minul Žejdl. Poté v přečíslení s Orsavou nezamířil přesně Jonák a před polovinou utkání Lencovu akci zakončoval nepřesně Hyka. Střelecké pokusy Komety spolehlivě kryl Lukáš a bezbrankové skóre se neměnilo. A to ani ve 36. minutě, kdy po Štenclově faulu neproměnil trestné střílení Hyka - Vejmelka jeho střelu na lapačku vyrazil.

Úvodní trefy se zaplněná mladoboleslavská aréna dočkala až ve 37. minutě, kdy Trškovu přihrávku nevědomky tečoval bruslí Haščák – 0:1. Za pětašedesát vteřin už vedla Kometa o dvě branky. Erat vyhrál vhazování a Gulaši tvrdou ranou od modré čáry náskok hostí zvýšil. Šest sekund před koncem druhé třetiny však domácím vykřesal naději na bodový zisk střelou z mezikruží Hyka.

Na začátku závěrečného dějství navíc vyrovnal obránce Voráček a začínalo se prakticky od začátku. Odpověď Komety ovšem přišla vzápětí. Při vyloučení Trončinského překonal Lukáše z levého kruhu Vincour, čímž bojovné utkání rozhodl. Vítězství nového extraligového lídra pojistil při power play domácích střelou do prázdné branky Kvapil, který vypíchnul puk Vampolovi.

16. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 40. Hyka (Musil) 45. Voráček (Orsava, Urban) - 37. Haščák (Trška, V. Němec), 38. Gulaši (M. Erat), 47. Vincour (L. Čermák, Kováčik), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc M. Erat (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3952.

Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Stříteský, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Pastor - M. Látal, Vampola, Klepiš - Hyka, Urban, Lenc - Orsava, Žejdl, Jonák - Jiránek, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Koch - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, Dočekal - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Nepodali jsme špatný výkon, hráli jsme velmi dobře, ale síla soupeře byla znát. Přestože jsme měli kotouč v držení a byli jsme u soupeřovy brány, tak jsme si úplně tutové šance nevytvořili. Paradoxně jsme dostali takové hloupé góly, šance tam byly úplně jiné a lepší. To v takovém zápase bývá. Je nám ke cti, že jsme z 0:2 opravdu vstali a vyrovnali na 2:2. Klíčová situace byla, že jsme ten stav delší dobu neudrželi, protože se mohlo stát všechno možné. Ale byli jsme brzy vyloučení a soupeř nás potrestal."

Martin Pešout (Kometa Brno): "Byl to nadprůměrný extraligový zápas, který měl všechno, co měl mít. Pro nás je výsledek dobrý, protože tady v Boleslavi se nevyhrává často. Rozhodla naše přesilovka, kterou jsme dokázali využít na 3:2. Za stavu 2:0 to vypadalo, že už zápas ovládneme, ale domácí zabrali a vrátili se zpátky na 2:2. Kdybychom dostali gól, tak mohl zápas skončit opačně, ale tou přesilovkou jsme se uklidnili. V závěru jsme si počkali na šanci a do prázdné branky jsme ten zápas definitivně rozhodli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články