Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Irgl se probudil z letargie a dvěma brankami získal Třinci všechny body

Třinec – Třinečtí hokejisté byli i posedmé v sezoně úspěšní a porazili Olomouc 2:1. Zůstávají tak na čele extraligové tabulky. V utkání to přitom neměli jednoduché, když prohrávali po pohotové teči Viléma Buriana. Poté se ale probudil dosud spící střelec Zbyněk Irgl a dvěma brankami otočil skóre na konečných 2:1. V historicky prvním extraligovém souboji otce se synem se tak radoval sedmatřicetiletý zadák Lukáš Galvas.

Radost třineckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Od začátku hrály oba týmy ve velkém tempu, ale zároveň velmi zodpovědně, takže prvních šancí se dočkali diváci až po sedmi minutách. Ránu Jaroměřského kryl Hrubec. Na druhé straně zasáhl vyrážečkou proti střele šestnáctiletého Miloše Romana Konrád a puk se ještě otřel o tyčku.

V přesilové hře domácích při vyloučení Lukáše Galvase se málem prosadil dorážkou Houdkovy střely Eberle, rána šla ale těsně vedle. V početní převaze Ocelářů vypálil Martin Růžička, brankář Konrád však tečovanou ránu kryl. V 18. minutě už domácí faul Třince potrestali. Jaroměřského nahození tečoval Burian a poslal Kohouty do vedení. Ukončil tak neprůstřelnost gólmana Hrubce po 163 minutách a 58 vteřinách.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté a vybojovali si přesilovou hru, kterou nevyužili. Domácí mohli po návratu Fořta z trestné lavice zvýšit, Hrubec ale chytil jeho bekhendovou střelu i dorážku. V další přesilovce Ocelářů si Konrád poradil s tečovanou střelou Milana Doudery a Olomouc se potřetí ubránila.

V polovině utkání našel Knotek před brankou úplně volného Holce, který ale v čisté šanci trefil jen Hrubce. Ve 31. minutě bylo srovnáno. Hosté hráli přesilovku při vyloučení Jakuba Galvase a Irgl dorazil střelu Adamského. V závěru druhé třetiny Oceláři Hanáky zatlačili, ale šance Polanského a Noska zůstaly nevyužité.

Ve 45. minutě šli hosté do vedení, když zpoza branky překvapil Irgl rychlým manévrem Konráda. Třinec pak domácí celek zatlačil, další branku měl na hokejce Chmielewski, Konrád ale svůj tým zachránil. Olomouc zkusila v závěru power play, ale hosté vedení ubránili.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Burian (Jaroměřský) - 31. Irgl (Adamský), 45. Irgl (Polanský, Linhart). Rozhodčí: Šír, Čech - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváků: 4391.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Matai, J. Mikúš, Burian - Fořt, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, L. Doudera - Martin Růžička, Petružálek, Miloš Roman - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to zápas, po kterém nebudeme hráčům vytýkat laxní přístup. Odmakali to, soupeř byl dnes lepší. Nám vyšla lépe první třetina, pak bylo jasné, že to bude boj. Neměli jsme nechat jít Třinec třikrát po sobě do přesilovky, tu třetí už proměnil. Zbyněk Irgl ukázal, jak je šikovný kolem branky. Je to prohra s kvalitním soupeřem, hráčům vytkneme jen ta tři vyloučení po sobě. Souboji Galvasů jsme se nějak extra nevěnovali, pro Kubu to bylo náročné, protože na tolik rozhovorů před utkáním určitě nebyl zvyklý. Pro mě je to jen ukázka toho, jak čas letí, protože jsem ve Zlíně trénoval Lukáše a nikdy jsem si nemyslel, že budu trénovat jeho syna."

René Mucha (Třinec): "Domácí hrají agresivně, bruslí, střílí ze všech pozic, tak hráli i v první třetině a zaslouženě vedli. My jsme se od druhé třetiny lépe pohybovali, získávali jsme v osobních soubojích kotouče a zaslouženě jsme vyrovnali. Ve třetí části to byl boj o každý kousek ledu a jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Vítězství je velmi cenné, protože z Olomouce se body nevozí. Souboj otce se synem je rarita, my jsme to nějak moc nevnímali, spíše to bylo o nich."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články