Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rozsíval v newyorském derby přihrál na dva góly Rangers

New York - Kořistí hokejistů Rangers se stalo letošní první newyorské derby v NHL. Jezdci, kteří v minulé sezoně uspěli proti městskému rivalovi pouze ve třech z osmi zápasů, zvítězili na ledě Islanders 4:2 a připsali si již devátou výhru z dvanácti utkání. Druhou hvězdou zápasu byl vyhlášen český obránce Michal Rozsíval, který přihrál na dva góly vítězů.

Rozsíval se se spoluhráči raduje z gólu
zdroj: ČTK/AP autor: Mary Altaffer

Rangers jsou s devatenácti body nejlepším týmem ligy a vyrovnali klubový rekord v počtu bodů i výher po úvodních dvanácti zápasech sezony. Naopak Islanders jsou se ziskem pouhých čtyř bodů nejhorším týmem v soutěži. "Sezona se teprve rozjíždí. Kdo ví, jak to bude vypadat na konci základní části," nepřeceňuje dobré výsledky trenér Rangers Tom Renney.

Hrdinou večera se stal útočník Chris Drury, který vstřelil své první dva góly v sezoně. Drury nejprve už po 56 sekundách hry otevřel skóre utkání, v 53. minutě po Rozsívalově přihrávce zvyšoval v dvojnásobné přesilové hře na 4:1. V obou případech předcházela gólu teč některého z hráčů soupeře. "V téhle lize není snadné dát gól. Takže ať se puk dostane do sítě třeba od mého kolena nebo od hlavy, beru to," prohlásil Drury.

Češi se příliš neprosadili

Z českých hráčů se v pondělí střelecky prosadil pouze Jiří Novotný z Columbusu, svou první brankou v sezoně ale pouze zmírnil porážku Blue Jackets 2:3 s Anaheimem. Domácí hokejisté dlouho vedli 2:1, ale Kačerům se v třetí třetině dvěma góly podařilo skóre otočit. Anaheim tak během sedmi dnů zvítězil už počtvrté za sebou na hřišti soupeře.

"Poslední zápasy venku se nám vážně povedly, mám z toho velkou radost," přiznal útočník Teemu Selänne, jenž čtyři minuty před koncem třetí třetiny vstřelil v přesilové hře vítězný gól. "Když se vám povede vyhrát čtyřikrát za sebou, samozřejmě to znamená, že hrajete dobře. Dnes tomu tak nebylo, moc nám to nešlo. Ale poslední zápas ze série venkovních duelů bývá vždy nejtěžší, protože už každý myslí na jídlo v letadle a cestu domů," dodal Selänne.

Ottawa prolomila sérii porážek

Po sérii čtyř porážek se dočkali vítězství hokejisté Ottawy, kteří porazili Buffalo na jeho ledě 5:2. Až do tohoto utkání přitom byli Sabres s průměrem 1,6 obdržené branky na zápas nejlépe bránícím týmem v lize. Jenže s Ottawou se jim na domácím ledě dlouhodobě nedaří, z třinácti posledních zápasů osmkrát prohráli. "Věříme si na ně," připustil útočník Senators Jason Spezza, který vstřelil dva góly a na další přihrál.

Ottawu "nakoply" dvě trefy v přesilových hrách na konci první a v úvodu druhé třetiny. "Přesilovky nám vyšly. Oproti minulým zápasům jsme se zlepšili ve hře pět na pět a v přesilovkách jsme to jenom potvrdili," pochvaloval si Spezza utkání, v němž Ottawa vedla už 5:0. Buffalo zmírnilo debakl až dvěma góly v posledních pěti minutách třetí třetiny. "Udělali jsme příliš mnoho chyb, které soupeř dokázal potrestat. A já nechytil nic navíc," konstatoval brankář Sabres Patrick Lalime.

Pouze jediný gól viděli diváci v souboji Edmontonu s Bostonem. Vstřelil ho až ve čtvrté minutě prodloužení hostující Deniss Wideman a rozhodl o nejtěsnější výhře Bruins 1:0. Wideman se prosadil střelou nad lapačku v přesilové hře. "Je to paradox. Předtím jsem v utkání třikrát mířil a netrefil jsem branku. Teď jsem vypálil naslepo a spadlo to tam. Asi bych měl při střelbě vždycky raději zavřít oči," dělal si Wideman legraci.

Naopak šatnu Oilers zaplavilo zklamání. "Je frustrující, že nedokážeme dát aspoň jeden gól, když náš brankář podá tak fantastický výkon. I když jejich gólman taky nechytal špatně," prohlásil obránce Tom Gilbert. "Zklamali jsme jako tým, nikdo nebyl schopný vzít na sebe zodpovědnost," zlobil se trenér Craig MacTavish. Jeho mužstvo se nyní může semknout na cestách, Edmonton totiž čeká dlouhá série sedmi zápasů na hřištích soupeřů.

Drama v Los Angeles

Dramatickou koncovku se šťastným koncem pro hostující tým shlédli fanoušci v Los Angeles, kde vyhrál Detroit 4:3 po samostatných nájezdech. Red Wings přitom většinu utkání prohrávali, necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny si ale vynutili prodloužení a v penaltovém rozstřelu už dominovali. Zatímco na straně domácích Brown ani Moller při nájezdu neuspěli, za hosty se trefili Pavel Dacjuk i Henrik Zetterberg.

"Podle mě to byl náš dosud nejlepší zápas v letošní sezoně. Udělali jsme všechno pro to, abychom vyhráli," řekl brankář Detroitu Chris Osgood. "Největší rozdíl oproti soupeřům je ten, že máme spoustu sebevědomí, nikdy nepřestáváme věřit ve vítězství a dokážeme hrát trpělivě naší hru bez ohledu na to, jaký je stav skóre," dodal Osgood.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články