Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Fleischmann dvakrát skóroval a přispěl k výhře Washingtonu

New York - Český útočník Tomáš Fleischmann vstřelil dva góly v sobotním utkání NHL na ledě Dallasu a přispěl tak k výhře Washingtonu 6:5 v prodloužení. Fleischmann se poprvé prosadil v 17. minutě, kdy dostal Capitals do vedení 2:1, v 36. minutě zvýšil na 4:2. O vítězství Washingtonu rozhodl v třetí minutě nastavení Alexandr Sjomin.

Zápas mezi Phoenixem a Calgary Flames
zdroj: AP autor: Aaron J. Latham

Podobnou přestřelku viděli také diváci v duelu Chicaga s Detroitem, který nakonec vyhráli hosté 6:5 po samostatných nájezdech. V dresu domácích se jednou trefil Martin Havlát, za hosty skóroval Jiří Hudler, který si navíc připsal dvě asistence. V penaltovém rozstřelu byli oba čeští hokejisté neúspěšní, bod navíc pro Red Wings zajistil gólem ve čtvrté sérii Marián Hossa.

Představilo se všech 30 týmů

V nabitém sobotním programu, kdy do hry zasáhlo všech 30 týmů ligy, se střelecky prosadili ještě dva čeští hokejisté. David Krejčí pomohl svou trefou k výhře Bostonu 5:4 nad Atlantou, Martin Erat se podílel na stejném vítězství Nashvillu nad Los Angeles. 

Úspěšnou letošní premiéru v brance St. Louis má za sebou brankář Marek Schwarz, který byl v sobotu povolán z farmy v AHL. V zápase s Floridou nastoupil patnáct minut před koncem třetí třetiny, kdy za stavu 4:0 nahradil zraněného Bena Bishopa. Ve zbytku utkání Schwarz zlikvidoval všech pět střel a udržel čisté konto. Vzhledem k zdravotním problémům tří týmových gólmanů má navíc šanci, že příště dostane příležitost už od začátku. 

Výsledky sobotních zápasů NHL:

Boston - Atlanta 5:4, Phoenix - Calgary 1:4, Montreal - Anaheim 4:6, NY Islanders - Carolina 3:4, New York Rangers - Pittsburgh 3:2 po sam. nájezdech, Philadelphia - New Jersey 3:2 v prodl., Tampa Bay - San Jose 0:3, Nashville - Los Angeles 5:4, Minnesota - Columbus 2:1, Dallas - Washington 5:6 v prodl., Chicago - Detroit 5:6 po sam. nájezdech, St. Louis - Florida 4:0, Colorado - Buffalo 2:1 po sam. nájezdech, Vancouver - Edmonton 6:3, Toronto - Ottawa 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články