Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hvězdy San Jose zabraly proti Pittsburghu v pravý čas

Pittsburgh - Hokejistům San Jose v pátém finále Stanleyova poháru pomohlo k odvrácení porážky v celé sérii splnění dvou základních předpokladů, po nichž před utkáním volali. K úspěchu je v Pittsburghu nasměrovalo jednak probuzení hlavních tahounů ofenzivy a jednak to, že šli vůbec poprvé v jednom ze zápasů série do vedení.

Brent Burns skóruje do sítě Pittsburghu
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Bruce Bennett

Za předchozí čtyři utkání si kvarteto Logan Couture, Joe Pavelski, Brent Burns a Joe Thornton, které v první pětici bodování play-off doplňuje Phil Kessel z týmu finálového soka, připsalo dohromady pouze šest asistencí. Žádný gól. Tentokrát bylo vše jinak. Celkem šest bodů za tři góly a tři nahrávky stihli za jediné vystoupení.
 
Vše načal Burns úvodní trefou, na niž už v čase 2:53 navázal Couture. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů zaznamenal i dvě nahrávky. "Snažím se být produktivní každý zápas. To je můj cíl, když jdu na led - snažit se co nejvíce pomoci týmu a snažit se dát gól. Ale jsem si jistý, že stejně tak chtějí pomoci i ostatní, ať je to Pavelski, Thornton, Burns, Patrick Marleau, Tommy Wingels, Dainius Zubrus, prostě všichni," prohlásil Couture.
 
"Víme dobře, že jsme v této sérii nedali zrovna moc gólů. A to je taky jeden z důvodů, proč jsme prohrávali už 1:3. Chtěli jsme to zlomit, rozhodně jsme nechtěli, aby už dnes skončila sezona," doplnil Couture. Ten se stal teprve čtvrtým hráčem od rozšíření klubů NHL na dvanáct (sezona 1967/68), jenž stihl tři kanadské body během jediné třetiny v duelu finále, kdy jeho tým čelil hrozbě ukončení série.

"Visíte na háku. A musíte se z něj nějak dostat. Tohle byl ten způsob. Kdybychom nepředvedli takový výkon, sezona pro nás skončila. Teď musíme hledět dopředu a hrát takhle i nadále," prohlásil obránce Justin Braun.
 
Sharks sice brzy vedli 2:0, ale snadná jejich cesta za snížením v sérii nebyla. Už v čase 5:06 bylo totiž vyrovnáno, čímž se oba celky postaraly o rekordní zápis: ve finále tak rychle od úvodního buly čtyři branky ještě nepadly. Dosud nejrychleji to stihli hráči Pittsburghu a Chicaga, když ve čtvrtém finále v roce 1992 byl stav rovněž 2:2 po odehrání šesti minut a 51 vteřin.
 
"Jeden gól jsme inkasovali po naší teči, při druhém se puk odrazil od Hagelina, který projížděl před brankovištěm. Byl to kritický okamžik, ale potřebovali jsme se ujistit, že děláme věci dobře a držet se toho. A s tou situací se poprat. Dali jsme se znovu do kupy a našli cestu k vítězství," ocenil své svěřence kouč Peter DeBoer.

Sport
zdroj: ČT4

Gólman Žraloků Jones: Budeme bojovat až do úplného konce

Významnou roli v tom sehrál i brankář Martin Jones, který si připsal 44 úspěšných zákroků. "Cítil jsem se dobře a naše obrana odvedla před brankou dobrou práci. Tenhle tým se za celý rok nikdy nevzdával a nehodláme s tím začít ani teď. I když je to stále dlouhá cesta a vede hodně do kopce. Jsme připraveni bojovat do úplného konce," ujistil Jones.
 
"Je v klidu a nikdy neztrácí hlavu, nikomu nenadává. Vždycky nás jen poklepe po chráničích, že jsme odvedli dobrou práci, ale obvykle zachraňuje především on nás," chválil Jonesův přístup zadák Justin Braun.
 
Třetí gól Melkera Karlssona už byl vítězný a nakonec prolomil svou smůlu i kapitán Pavelski; nejlepší střelec play-off završil výhru při power play Penguins. "Chceme se do Pittsburghu znovu vrátit (k sedmému utkání), ale k tomu je potřeba ještě hodně práce, soustředění a oddanosti," uvědomuje si Pavelski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články