Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta druhý zápas se Zlínem vůbec nezvládla a nezmohla se ani na gól

Praha - Hokejisté Zlína vyhráli ve druhém zápase čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Sparty 4:0 a vyrovnali stav série na čtyři vítězství na 1:1. Zlín vstřelil tři branky ve druhé třetině a stal se po Plzni teprve druhým týmem, který v této sezoně vyhrál v O2 areně v normální hrací době. Brankář Libor Kašík udržel první čisté konto v play-off a třetí v sezoně. 

Sparta - Zlín
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pražané měli v úvodu optickou převahu, gólové šance si však nevytvořili. Zlín se snažil pozorně bránit a vyrážel do rychlých protiútoků, ve kterých byl nebezpečnější než ve středu. Brankáři Taylor i Kašík však byli pozorní. V 10. minutě mohl otevřít skóre Netík, nezamířil však přesně. Následně Sparta promarnila i první přesilovou hru. Pak byl na čtyři minuty vyloučen Pech a Zlín uzamkl domácí v obranném pásmu, recept na kanadského brankáře však nenašel.

Bezbrankový stav se změnil až ve 28. minutě, kdy na trestné lavici seděl kapitán Sparty Hlinka a Žižka připravil gól pro lotyšského útočníka Bukartse. Pražané následně trochu přidali, Okál málem srazil puk za Kašíkova záda a Hlinka střílel ve slibné pozici těsně vedle. Ve 34. minutě zvýšili Berani na 2:0. Holík vybojoval puk u mantinelu, ten se dostal přes Bukartse k Říčkovi, který zamířil přesně pod horní tyčku.

O 75 sekund později ztratil Pech puk ve chvíli, kdy domácí střídali a Čachotský se po rychlém protiútoku nemýlil. Zápas předčasně skončil pro Taylora, kterého nahradil Pöpperle. V té době už domácí hráli bez zraněného útočníka Buchteleho, který po zákroku jednoho z protihráčů zamířil do kabin. Kouč domácích Jandač ve třetí části pozměnil složení útoků, stáhl hru na tři formace a Sparta se snažila duel zdramatizovat.

Kašík byl však bezchybný. Ve 44. minutě mohl hosty definitivně uklidnit Maruna, samostatný nájezd na Pöpperleho však neproměnil. Poté Sparta v rychlém sledu inkasovala tři tresty a hosté čtvrtý gól přece jen přidali. Sice nevyužili dvě přesilové hry pět na tři, při klasické výhodě již překonal Pöpperleho Okál. Další gól nepadl a Zlín podruhé v sezoně proti Spartě udržel čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Bukarts (Žižka, P. Holík), 34. Říčka (Bukarts, P. Holík), 35. Čachotský (F. Čech), 50. Okál (Žižka, Matějíček). Rozhodčí: Hrubý, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 9205. Stav série: 1:1.

Sparta: Taylor (35. Pöpperle) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč, od 55. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Josef Jandač (Sparta): "Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře už od první třetiny. Trošičku nás navíc zarazilo čtyřminutové vyloučení. Poté, co soupeř (gólově) odskočil, jsme nebyli schopni se prosadit přes jejich obranu. Nehráli jsme dobře ani přesilovky a za stavu 3:0 už se zápas těžko otáčí."

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas se nám povedl, jak z hlediska herního, tak v koncovce. Šance, které jsme měli, jsme proměnili. Chtěl bych hráčům v čele s Liborem Kašíkem poděkovat za předvedený výkon. Kluci plnili to, co jsme si řekli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články