Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třinec bude odvracet mečbol Zlína, Kometu to samé čeká s Chomutovem

Praha - V každé ze sérií jednomu z týmů zbývá jediná výhra. Chomutov i Zlín mají navrch, jejich cesta pavoukem dále ale ještě nebude jednoduchá. Oba celky navíc další zápas odehrají na ledu soupeře - Zlín ve Třinci, Chomutov v Brně. Přímý přenos utkání Třinec - Zlín sledujte od 17:05 na ČT sport a našem webu.

Brněnská Kometa neměla cestu k výhře vůbec jednoduchou a překonat důslednou a důmyslnou chomutovskou defenzivu jí dělalo práci. Navíc na domácím kluzišti musela dotahovat jednobrankové manko. Jak později přiznal obránce Chomutova Jan Rutta, obrat způsobil vyrovnávací gól. "Kometu to nakoplo. My jsme první třetinu hráli, co chtěli, a pak se stalo tohle," uvedl zadák severočeského týmu.

Brno se zvedlo, soupeře zlomilo dvěma slepenými brankami v rozmezí třiceti sekund a získalo ještě naději na postup. Hráči brněnského klubu si ale nemohou dovolit žádné zaváhání. 

Ve druhé sérii se k postupu přiblížil Zlín, který vyhrál 3:2 v prodloužení na ledě Třince. Klíčovou postavou hostů byl útočník Petr Holík, který se postaral o všechny tři góly Beranů. Dvakrát skóroval v normální hrací době, v čase 62:53 poté duel rozhodl.

Prodloužení tak netrvalo ani tři minuty. Aktivní Holík si našel odražený kotouč a z úhlu ho poslal do odkryté branky potřetí. "Hráli jsme celé utkání trpělivě a vyšlo nám to. Nemyslím na to, že vedeme 2:1 na zápasy. Do pátečního zápasu půjdeme opět s cílem vyhrát ho," řekl Holík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články