Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olesz: S Libercem nemůžeme hrát otevřený hokej. Nyní musíme přepnout na play out

Ostrava – Vedli o tři branky, ale náskok ztratili. Čtyři minuty před koncem přesto sahali po výhře a už byli uvnitř nejlepší desítky. Po mohutném finiši Liberce nakonec odešli hokejisté Vítkovic poraženi a čeká je play out. Podle útočníka Rostislava Olesze prohru zavinila nepochopitelná touha hrát s lídrem extraligy otevřený hokej.

Hráči Vítkovic po prohraném zápasu. Uprostřed je Rostislav Olesz
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vítkovice celé utkání vedly. Ještě čtyři minuty před koncem za stavu 5:4 figurovaly na pozici zaručující předkolo play-off, ale závěr domácí hráči nezvládli a vedoucí tým tabulky utkání po trefách Petra Vampoly skóre otočil.

"Vedeme 3:0, 4:3, 5:4 a pořád nepochopitelně chceme hrát s Libercem otevřený hokej. Jejich sebevědomí, pohyb, držení puku, tohle s tímhle hokejem nemůžeme zvládnout. Nebránili jsme jako tým, přitom jsme si řekli, že musíme hrát zezadu," zlobil se Olesz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Dramatický zápas v třetí dvacetiminutovce kulminoval libereckým zvratem, šesti góly a nezvykle i dvěma penaltami, které proti Liberci sudí nařídili v posledních dvou minutách za Mojžíšovy prohřešky. Vandas ani Olesz ale nájezdy na Lašáka neproměnili.

"To nebylo nervozitou. Majky (Vandas) je kliďas, led už byl špatný, přeskočilo mu to hůl. Já jsem i proto volil střelu. Myslím, že i ta střela byla dobrá, ale chyběla troška štěstí," řekl Olesz.

Vítkovice v rozpětí několika minut přišly nejen o body, ale i o poslední naději vyhnout se skupině o udržení. Ostravané ale věří, že přímá hrozba baráže se jich týkat nebude - kolo před koncem základní části mají na předposlední Litvínov náskok dvanácti bodů a i s play out je nyní ve hře bodů jednadvacet.

"My to dáme. Podívejte se, kde jsme byli nedávno. Teď jsme jen naivitou ztratili zápas s Libercem. Nesmíme mít tyhle chvíle jako dneska. Play out už pro nás začalo zápasem s Pardubicemi. Teď už to bude pokračovat zápasem v Litvínově, kde to bude velice těžké. Nezbývá než po půlnoci přepnout na play out," dodal Olesz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články