Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chomutov vydoloval na ledě Hradce v nájezdech dva body

Hradec Králové - Hokejisté Chomutova vyhráli v 50. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:2 po samostatných nájezdech a na sedmém místě se v boji o přímý postup do čtvrtfinále play-off přiblížili šesté Olomouci na rozdíl bodu. V rozstřelu rozhodl lídr produktivity Roman Červenka.

Ilustrační foto

Hradec není v dobrém rozpoložení, což se potvrzovalo od úvodu zápasu. Mountfield totiž vyhrál z posledních pěti utkání jen jednou. Naopak hosté měli statistiku přesně obrácenou. Od začátku byli lepší, dařila se jim hra v přesilovkách. V té první měli několik šancí a v další už udeřili. V 15. minutě se prosadil obránce Tejnor, jehož rána od modré čáry se nakonec obloukem dostala za Kacetlova záda. Branka domácí vyburcovala, jejich snaha však nevyústila ve vyrovnání, protože útočník Mertl trefil pouze tyč.

Druhá část začala velkou příležitostí, již měl hostující Tomica, kterého však zastavil domácí Kacetl. Hradec mohl vyrovnat při přesilovce, jenže Honejsek neuspěl. Hosté hráli ze zabezpečené obrany, pokoušeli se o brejky. Tato taktika se jim vyplatila ve 29. minutě, kdy se dostal po protiútoku do samostatného nájezdu Chrpa a perfektním manévrem ošálil Kacetla. Puk mu poslal mezi nohy a Chomutov vedl o dva góly. Další inkasovaná branka domácí rozproudila.

Začali být mnohem aktivnější, dohrávali souboje, přidali na tvrdosti. Ke snížení, jež se událo čtyři minuty po druhém zásahu Pirátů, jim pomohla náhoda. Červený dojel puk, který sám nastřelil na zadní mantinel, zadovkou ho chtěl poslat před bránu a od jednoho z chomutovských obránců se kotouč odrazil za gólmana Strmeně. Třetí třetina přinesla další snahu Mountfieldu o vyrovnání. Střelecká převaha Východočechů narůstala a přišlo i vyrovnání. I když se na jeho potvrzení čekalo poměrně dlouho.

Ve 42. minutě totiž Ihnacak doplácl ze vzduchu těsně za brankovou čáru. Rozhodčí požádali o konečný verdikt kolegu u videa, a ten rozhodl o platnosti trefy. Od ní byl Hradec lepší, ale do stoprocentních šancí se nedostával. Podobně na tom byl však i Chomutov, jenž se zvedl ve druhé polovině třetí třetiny. Rozhodnout mohl snad jen nejproduktivnější hráč extraligy Červenka, ale poté, co si vyjel od mantinelu do středu hřiště, napálil puk nad bránu.

Zápas se proto prodlužoval, v nastaveném čase měli možnosti hradečtí Mertl, Ihnacak i Červený, ale na všechny vyzrál Strmeň. Hosté mohli rozhodnout po Bednářově vyloučení za nebezpečnou hru vysokou holí, jenže přesilovku nezvládli. V samostatných nájezdech zazářil domácí veterán Kudrna, který pokořil Strmeně nečekanou fintou, když střílel s hokejkou prostrčenou mezi nohama. Za hosty však v poslední chvíli srovnal Račuk. Po něm byl úspěšný také Červenka, jehož gól rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Chomutov

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Červený, 42. Ihnacak (Frühauf) - 15. Tejnor, 29. Chrpa (J. Mrázek, Chlouba), rozhodující sam. nájezd Červenka. Rozhodčí: Pešina, Horák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 5096.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Pavlas, Dietz - Köhler, Bednář, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Kudrna, Mertl, Šimánek - T. Knotek, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Valach, J. Mrázek, Šidlík, Tejnor, Harant - Račuk, Červenka, Tomica - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - Chlouba, D. Kaše, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Věděli jsme o velké formě Chomutova. Má velmi dobrou obrannou hru, což se potvrdilo. V první třetině jsme se nemohli dostat do tempa, ve druhé to bylo lepší. Překážkou byl dobrý obranný systém Chomutova i brankář Strmeň. Do hry nás dostal náhodný gól. Ve třetí třetině jsme měli tlak a zaslouženě jsme vyrovnali. V nájezdech jsme měli mečbol, přesto jsme to nedotáhli."

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Přijeli jsme s taktikou dobře bránit. Myslím, že hráči podali dobrý výkon a náš brankář Strmeň byl vynikající. Od druhé třetiny byl soupeř lepší, přehrával nás, ale klíčový byl podle mě náš vlastní gól ve druhé třetině. Po tomto vývoji je škoda, že jsme zápas neudrželi za tři body. Ale musím poděkovat hráčům za bojovnost."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články