Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Věci dozrály vrcholu, říká karlovarský GM Vaněk. Platy hráčům srazil na polovinu

Karlovy Vary - Generální manažer karlovarských hokejistů Miroslav Vaněk sáhl po domácí porážce s Vítkovicemi 1:5 k rázným opatřením, jimiž chce u svého týmu zvýšit úsilí v boji o záchranu mezi elitou. Tím zásadním je ponížení výplat hráčů o polovinu, s nímž musí počítat zpětně od začátku února a má platit i v dalších měsících.

Rudolf Huna
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Západočeši po odehrání 49 kol ztrácí z poslední příčky tři body na obhájce titulu Litvínov. Na zbývající pozice, které znamenají účast ve skupině o udržení, v níž se oddělí dva nejhorší celky do baráže s dvěma nejúspěšnějšími prvoligisty, je však manko ještě výrazně větší. Na dvanácté Pardubice činí ztráta Energie už devět bodů, na jedenácté Vítkovice dokonce patnáct.

"Některé věci, které dozrály vrcholu, nehodláme už dále přecházet. Chci oznámit, že hráči budou zpětně od 1. února pobírat o padesát procent menší výplatu, a to i za březen a za duben. V případě, že zachrání extraligu v Karlových Varech, se jim vše doplatí. Ale v případě, že nikoliv, o ty peníze přišli," prohlásil Vaněk.

Zdůraznil, že vedení extraligového šampiona z roku 2009, jež však skončí ve skupině o udržení pátou sezonu po sobě, došla prohrou s Ostravany veškerá trpělivost. "Hráči budou pod takovým tlakem, že to ještě nezažili," zlobil se Vaněk. "Snažili jsme se mužstvo pořád dávat nějak do kupy, měli jsme trpělivost, ale dnes došla, pohár definitivně přetekl. Hráči to budou cítit každý den, že takto se prostě ve Varech hrát nebude," dodal Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Karlovarští jsou stabilním účastníkem extraligy od roku 1997 a neradi by na tom cokoliv měnili. "Trenéři dostanou před baráží k dispozici kompletní kádr, včetně hráčů z první ligy. A budou hrát pouze ti, co se budou chtít o Karlovy Vary porvat. Ty, kteří chtít nebudou, tak ať trenéři pošlou domů. Trenéři vyberou dvacet statečných a ti tady ve Varech zachrání hokej. Ostatní mě nezajímají," prohlásil Vaněk.

Naše výkony nemají s extraligou nic společného, zlobí se Vaněk

Tristní výkony, často navíc v domácím prostředí, v němž Karlovarští vybojovali jen 22 bodů za sedm výher z celkem 47 bodů, jež mají na kontě, se podepisují i na návštěvnosti. Na Vítkovice se do hlediště KV Areny vypravilo jen 2077 diváků, což je vůbec nejméně v tomto soutěžním ročníku soutěže.

"Chtěl bych poděkovat a omluvit se těm dvoum tisícům věrných fanoušků, těm opravdovým srdcařům. I přesto, co mužstvo doma předvádí celou sezónu, dnes přišli. A musí se koukat na naprosto nedůstojné výkony, které nemají z naší strany s extraligou vůbec nic společného. Hrozně mě to mrzí. Za to, co doma předvádíme, se stydím," netajil se Vaněk.

Na skupinu o udržení chystá pro majitele permanentek vstup zadarmo, ostatní zaplatí jen 20 korun. "Nejradši bychom všem dali vstup zadarmo, ale z technického hlediska do nejde. Veškeré ztráty, které tímto klub utrpí, budou vyčísleny, hráčům rozpočítány a budou strženy z výplat," prozradil Vaněk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články