Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Kladno hodlá oslovit znalecké ústavy kvůli hospodaření hokeje

Kladno - Kladno chce oslovit znalecké ústavy kvůli hospodaření hokeje, ve kterém jsou podle kladenského primátora Milana Volfa (Volba pro Kladno) nesrovnalosti. Znalci se budou podílet na kontrole vedle auditorů a účetní firmy. Ty město vybralo už dříve. Oslovení znaleckých ústavů projednají příští týden kladenští radní.

Město má v hokejovém klubu třicetiprocentní podíl, hokejista Jaromír Jágr sedmdesátiprocentní. Jágr nesrovnalosti odmítá. Na zahájení kontroly hospodaření se majitelé klubu domlouvají už několik měsíců. Dalším krokem bylo páteční zvolení nového jednatele v klubu za město, Pavla Patery.

Kvůli podezření na nesrovnalosti město před několika měsíci pozastavilo placení provozu stadionu. V lednu radní rozhodli, že Kladno opět náklady platit bude. Ještě je ale třeba dořešit například vyplácení dotací pro mládež. "Dostal jsem za úkol najít financování mládeže tak, aby to nenarušilo probíhající kontrolu," uvedl Volf. O způsobu financování bude rozhodovat zřejmě už březnové jednání zastupitelstva.

Město mělo ročně přispět na provoz hokejového stadionu zhruba 15 miliony korun a dalších přibližně sedm milionů dává na mládež. V červnu však dotace pozastavilo a v září zastupitelé odsouhlasili provedení hloubkové kontroly. Kladenský A tým v současnosti hraje 1. ligu a usiluje o postup do extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články