Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinec si s jistotou poradil s Litvínovem, vyhrál 3:0

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Hokejisté Třince porazili v repríze loňského finále Litvínov 3:0 a pět kol před koncem dlouhodobé části si upevnili postavení v pásmu pro předkolo play-off. Vicemistr zápas rozhodl třemi slepenými trefami v druhé části, během pěti minut skórovali Radoslav Tybor, Jiří Polanský a Zbyněk Irgl. 

Utkání Třinec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Horsinka Adolf

Třinecká sestava po třech porážkách za sebou znovu prošla drobnými změnami a obránce Hrabal opět zaujal místo v útoku. Už ve třetí minutě domácí dostali výhodu trestného střílení za Janusovo hození hokejky, Irgl si z nájezdu sice položil gólmana, ale úplně odkrytou horní část brány netrefil. Domácí měli navzdory tomu celou první část více ze hry, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Až ve 12. minutě se Kopecký šikovně uvolnil na pravém kruhu a po jeho ráně zachránila Januse tyčka.

Oceláři načasovali svůj zničující úder do třetí desetiminutovky. Polanského formace se přitom dvakrát prosadila v rozpětí 59 sekund rovnou po vyhraných vhazováních: Tybor se nejprve bez přípravy trefil pod břevno a z podobného místa se o minutu nato po odraženém kotouči dostal k nechytatelnému zakončení zápěstím i Polanský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Šťastný odraz puku se navíc podepsal i na třetí brance. Od Jankovy brusle kotouč v přesilové hře doputoval před Irgla, který z úhlu pohodlně zavěsil do odkryté branky. Severočeši se za první půlhodinu zápasu nezmohli na kloudnou akci. Až za stavu 0:3 zřejmě pochopili, že jenom bránit dnes nebude stačit. Soupeře ale poprvé přitlačili až v minutové přesile pět proti třem, jenže Hanzl ani Hübl Hrubce nepřekonali.

Mistři také v třetím dějství pokračovali v daleko aktivnějším stylu hry. Utkání mohl zdramatizovat Doležal, ale ve 42. minutě z dorážky trestuhodně minul prázdnou branku. Když Litvínov deset minut před koncem prohýřil i další minutovou přesilovkou pět na tři, nebylo pochyb o vítězství Třince. Závěr ještě opepřila rvačka Trávníčka, Janka, Frola a Draveckého, po níž mohl z brejku zvýšit skóre Kopecký, ale ze stoprocentní příležitosti minul.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Tybor (Adamský, Polanský), 26. Polanský (Tybor, Adamský), 30. Irgl (Jank, Dravecký). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) - Lukš, Skopal. Vyloučení: 6:11, navíc R. Hanzl, Trávníček (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4339.

Třinec: Hrubec - Nosek, Jank, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Hrabal - Tybor, Polanský, Adamský - Matuš, Kovařčík, Svačina. Trenéři: Dopita a Mucha.

Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Chaloupka, Frolo, Z. Sklenička - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, Piroš, M. Hořava - Jurčík, K. Reichel.

René Mucha (Třinec): "První třetinu jsme byli aktivnějším týmem. Měli jsme pár šancí, ze kterých mohly padnout góly. Bohužel třetina skončila bez gólů. Ale jsme rádi za dvě standardky ve druhé třetině, ze kterých už góly padly. Pro nás bylo hrozně důležité, že jsme ubránili dvě oslabení ve třech."

Radim Rulík (Litvínov): "Myslím, že zápas byl svižný, že měl tempo. Třinec zaslouženě vyhrál, měl lepší pohyb. Mrzí nás, že když jsme uhráli první třetinu, tak jsme dostali dva góly po buly. Tomu jsme mohli zabránit. Pak jsme v třetí třetině netrefili prázdnou branku a to jenom dokreslilo formu, v jaké jsme dneska přijeli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články