Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Olomouc jasně vyhrála v Pardubicích - 3:0

Pardubice - Hokejisté Olomouce vyhráli ve 47. kole v Pardubicích 3:0, svým pátým čistým kontem v sezoně se na tom podílel slovenský brankář Branislav Konrád. Dvanácté Dynamo potřetí za sebou nebodovalo a naděje na účast v předkole play-off se mu vzdaluje.

Pardubice se jako obvykle v domácích zápasech pokusily o aktivní nástup a po minutě měl gólovou šanci Nahodil, jenže zblízka trefil jen Konráda. V další šanci minul branku Marcinko. Olomouc se nikam nehnala, ale zato byla v ofenzívě vysoce efektivní. Na dvě branky jí stačily tři střely. Při přesilové hře v deváté minutě sice Skrbek netrefil branku, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil do Maxwella a do branky.

Dynamo naopak v přesilovkách tápalo, během svých pokusů se nedostalo ani k pořádné střele. Když si pak v 19. minutě najel Jaroměřský do palebné pozice a zamířil mezi Maxwellovy betony, vedla Olomouc už o dvě branky. A nemuselo zůstat u toho. Na začátku druhé části po závaru v útočném pásmu Olomouce mířil za domácího gólmana další puk, ale v poslední chvíli zasáhl obránce Štajnoch. Maxwell si pak připsal jistý zákrok při střele Hermana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Zlín

Jinak moc šancí často pískající diváci neviděli. Defenzivně laděný zápas přinášel spíše nepřesnosti a důrazný boj o kotouč. Nadějné možnosti si oba týmy připravily až v přesilových hrách. Před Maxwellem se zjevil osamocený Mikúš, ale domácího brankáře prostřelit nedokázal. Marcinko na druhé straně zase nezkrotil skákavý kotouč a minul odkrytou část klece.

Pojistit olomoucké vedení mohl ve 45. minutě Skladaný, avšak trefil jen Maxwellův beton. Hostům to ale vůbec nevadilo, neboť bez potíží drželi kotouč daleko od Konrádovy branky, navíc se dlouho hrálo prakticky bez přerušení a čas ubíhal. Pardubice vůbec nevěděly, jak soupeře přehrát, a svou snahu v útočném pásmu často ani nezakončily. Domácím nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře. Naopak ranou do opuštěné klece rozhodl Holec.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Skrbek (Buc, Vyrůbalík), 19. Jaroměřský (Eberle, Řípa), 59. Holec. Rozhodčí: Polák, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 7591.

Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Ščotka, Gregorc, Bokroš, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, Poulíček - Voženílek, Kaut, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Kucharczyk, Rác, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Peter Draisaitl (Pardubice): "Zápasy dobře rozehráváme, ale bohužel se nám nedaří vstřelit první gól. Faktem je, že Olomouc vytěžila v první třetině ze dvou střel dva góly. To se pak těžko dohání. Měli jsme pak velké problémy, abychom se proti tak dobře bránícímu týmu prosadili. Přejít hráče v situaci jeden na jednoho nebo se dostat do přečíslení, to se nám dnes prostě nedařilo."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Z našeho pohledu to byl velice vydařený zápas. O výsledku prakticky rozhodla první třetina, kdy domácí hýřili aktivitou, ale my jsme byli velmi efektivní v koncovce. V dalších dvou třetinách nám stačilo hrát zodpovědně dozadu a pohlídat si soupeřovy přesilovky, domácí v nich celkem hrozili. Zápas jsme díky dobré obraně dotáhli do vítězného konce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články