Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov se v Boleslavi chce přiblížit šestce, Kometa touží ukončit krizi

Praha – Důležitý boj o první šestku znamenající přímý postup do play-off uvidí fanoušci v Mladé Boleslavi. Na led pátého celku v 41. kole přijede sedmý Chomutov. Velmi zajímavý duel se bude hrát také v Brně, kde devátá Kometa s bídnou sérií pěti vystoupení bez bodového zisku přivítá jedenácté Vítkovice. Desátý Třinec bude mít příležitost ještě o něco více přidržet pod hladinou Karlovy Vary a zvýšit tak jejich manko na možnou účast v předkole. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav – Chomutov sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00

Mladá Boleslav - Chomutov 17:20 ČT sport

Mladá Boleslav může výhrou nad Chomutovem udělat významný krok k přímému postupu do čtvrtfinále play-off, přestože konec základní části je ještě relativně daleko. Středočeši si ale takové myšlenky příliš nepřipouštějí. "Nekoukáme na to, jestli je to zápas o šestku, nebo o čelo," prohlásil kouč Marian Jelínek.

Pro mužstvo je prý základním cílem odehrát čtvrtou čtvrtinu soutěže lépe než tu předchozí. "Proti Pardubicím (5:0) jsme začali famózně třemi body a v pátek k tomu chceme přidat další. Že bychom z toho dělali něco extrémního, protože se hraje o šestku, to ne. Spíše chceme Chomutovu vrátit minulou porážku 6:7. To je bod, který nás do zápasu motivuje," doplnil Jelínek.

Chomutov po slabším období zabral a připsal si dvě výhry za sebou s plným bodovým ziskem. Otázkou zůstává, jak se na Pirátech podepíše znovu otevřená kauza jejich kouče Vladimíra Růžičky, který po obvinění ze zpronevěry čelí trestnímu stíhání.

"Teď nás čekají dva zápasy venku, kde jsme tragičtí. Musíme to změnit, aby se i body zvenku přiklonily k nám. Očekávám, že v Mladé Boleslavi bude soupeř jezdit a bude mít tlak. Začátek potřebujeme ustát, dobře bránit a hrát na brejky. Ale nemůžeme být ustrašení," řekl útočník Marek Tomica.

Kometa Brno - Vítkovice 18:00

Kometa zápolí s lednovou krizí, v posledních pěti zápasech neuhrála ani bod. Navzdory této bilanci dalo vedení klubu plnou důvěru kouči Aloisi Hadamczikovi. "Čeká nás hodně důležitý duel, který budeme brát už jako zápas play-off. Pokud si chceme udobřit diváky a také udržet dobrou atmosféru v hledišti, tak potřebujeme zvítězit. A tím odskočit Vítkovicím na rozdíl deseti bodů," uvedl Hadamczik.

Počítá už s novou posilou obráncem Kozákem, do sestavy se po uzdravení vrací druhý nejproduktivnější útočník Komety Němec. Na marodce jsou stále obránce Hanzlík a útočníci Čermák s Ostřížkem, nejistý je start obránce Kováčika.

Vítkovice si na ledě mužstva s nejhorší aktuální formou nemohou vyskakovat, třebaže pod Špilberkem dokázaly v posledních pěti zápasech vždy bodovat. Kouč Ladislav Svozil s asistentem Jakubem Petrem ale s hrou a výsledky svých svěřenců mají tolik problémů jako Hadamczik.

"Určitě nejedeme do Brna bránit. Udělali jsme v sestavě nějaké změny a musíme zachytit začátek zápasu tak, abychom to byli my, kdo otevře skóre. Když inkasujete první gól, zbytečně ztrácíte psychické i fyzické síly, což nechceme," řekl asistent Petr.

Alois Hadamczik na střídačce Brna
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Třinec - Karlovy Vary 17:00

Třinec dál střídá lepší chvilky se slabšími, proti Energii má ale příležitost navýšit náskok na jeden z celků pod sebou. Pro Oceláře bývaly zápasy s Karlovými Vary takřka jistým vítězstvím, ale to už v utrápené sezoně neplatí. S Energií, kterou v předešlých ročnících v osmnácti zápasech šestnáctkrát porazili, tentokrát mají pasivní bilanci jednoho vítězství a dvou proher.

I proto se Slezané nemohou vymanit z nejisté zóny v okolí desátého místa a z pátečního souboje potřebují plný počet bodů. Až na dlouhodobě zraněného Krepse by měl mít trenérský pár Dopita - Mucha k ruce kompletní tým, do nějž se po disciplinárním trestu vrací Roth.

Karlovarští třikrát nebodovali, změnit to bude chtít nově složená trenérská dvojice, v níž se z dočasného stal hlavním koučem opětovně Karel Mlejnek, jehož asistentem byl jmenován Mikuláš Antonik. Ten však ještě do Třince kvůli úmrtí v rodině a pátečnímu pohřbu necestuje. Mlejnek tak bude stát na lavičce stejně jako v úterním derby s Karlovými Vary jen s trenérem brankářů Pavlem Kněžickým. Mimo hru jsou stále obránci Benák, Redlihs a útočník Haščák.

Plzeň - Pardubice 17:30

Plzeň v západočeském derby přerušila sérii čtyř utkání, v nichž nebodovala. S Pardubicemi mají Indiáni v sezoně zatím stoprocentní bilanci. "Chceme už šňůru domácích proher zastavit. Podařilo se nám teď vyhrát v Karlových Varech a potřebujeme to potvrdit doma," řekl asistent trenéra Ladislav Čihák a připomněl tři předchozí zápasy před vlastním publikem bez bodu. Chybět bude nemocný útočník Kubalík, nejistý je start Indráka, vrátit do sestavy by se zato mohl Bližňák.

Pardubice po úspěšném nástupu kouče Petera Draisaitla a dvou výhrách podlehly v úterý Mladé Boleslavi 0:5. "V Plzni to je o prvních deseti minutách, ty musíme přežít. Oni začínají aktivně, od začátku něco zkouší. Každá lajna musí ustát první tři čtyři střídání, pak budeme ve hře," plánoval Draisaitl.

Litvínov - Liberec 17:30

Předposlední Litvínov, který má na kontě šňůru čtyř porážek, přivítá v severočeském derby Liberec. Na konec sezony si Verva zajistila třetího brankáře Milana Řehoře, který působí v prvoligovém Přerově. Naopak Lukáš Horák odchází do Grenoblu.

Suverénní lídr Liberec vyrovnal s 31 výhrami v sezoně svůj druhý nejlepší klubový výkon ze sezony 2010/11 a může se posouvat k metě 34 vítězství z ročníku 2006/07. "My o nějakém rekordu v počtu výher v sezoně nepřemýšlíme, naše myšlenky se upínají již spíše směrem k play-off," připustil liberecký forvard Branko Radivojevič.

Hradec Králové - Olomouc 18:00

Hradec Králové se pokusí udržet stoprocentní bilanci v duelech s Olomoucí, kterou zdolal dvakrát 2:0 a jednou 2:1. Mountfieldu se v poslední době daří, vyhrál čtyři z pěti duelů. Olomouc si pomalu zhmotňuje sen o play-off a díky stabilním výkonům po Novém roce jsou Hanáci dokonce ve hře o přímý postup do čtvrtfinále. Nyní však jejich formu prověří jeden z nejméně oblíbených protivníků.

"Pravda je, že nám hra Hradce moc nesvědčí. Třikrát jsme s ním prohráli, dali mu všehovšudy jeden gól. Prosazujeme se proti nim těžce, ale zase to nebylo tak, že bychom v těch zápasech neměli šance. Takže to chce být efektivnější v koncovce," řekl olomoucký kouč Zdeněk Venera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články