Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Hokejisté Kladna jsou po vítězství v Třinci osmí v extralize

Praha - Hokejisté Kladna zvítězili v dnešní předehrávce 16. kola extraligy v Třinci 4:3 v prodloužení a v tabulce se posunuli na osmé místo. Oceláři se vítězstvím mohli na svého soupeře bodově dotáhnout, nicméně v krátkém časovém rozmezí promarnili dvoubrankový náskok a v nastaveném čase rozhodl o výhře hostů Horna. Středočeši zásluhou lepšího skóre předstihli pražskou Spartu, Třinec zůstal jedenáctý.

HC Kladno
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Na začátku zápasu byli nebezpečnější kladenští hokejisté a v druhé minutě se mohli hned dvakrát dostat do vedení. Nejdříve se ve středním pásmu zmocnil puku Frolík a pelášil sám na Čechmánka, jenž jeho pokus ztlumil v náručí. O chvíli později Nikolov ve snaze vyhodit kotouč nastřelil Hornu, který našel mezi kruhy Bělohlava, jehož střela rovněž skončila na chráničích třineckého brankáře.

V dresu Ocelářů hýřil aktivitou navrátilec do sestavy Tomík, loni nejlepší střelec týmu měl jen v první třetině tři příležitosti ke skórování. Nejblíže byl ke vstřelení branky v závěru úvodní části, kdy Moravec obral o puk Pateru a prodloužil na Poláka, ale Tomík v souboji s Kopřivou neuspěl.

Kladenští hráči domácímu týmu zatápěli v přesilovkách, Kalla však kotouč za Čechmánka nepropasíroval a Patera po Bělohlavově přihrávce netrefil branku. I Oceláři mohli udeřit v početní výhodě, jenže Polanského přihrávku nezužitkoval střelou z mezikruží Melichárek.

Zatímco kladenský brankář Kopřiva svůj tým v první třetině několikrát podržel, v druhé si vybral slabší chvilku. Polákovu nepříliš razantní střelu vyrazil jen zpátky k třineckému útočníkovi, a ten už na druhý pokus uspěl.

Domácí si poté dokázali vypracovat další příležitosti k navýšení vedení, ovšem Tomík ani Polanský se gólově neprosadili. Skóre se změnilo až v 34. minutě po kombinační akci Třince, kdy Polák zpoza branky našel rozjetého obránce Semana, který nedal Kopřivovi střelou na lapačku žádnou šanci.

Hosté v této části zahrozili až v samém závěru. Nejdříve Kallovo obtočení kolem branky i Malce zlikvidoval Čechmánek. O chvíli později ale už třinecký gólman inkasoval, když Růžičkovu přihrávku i přes tísnění soupeřovým obráncem využil Zdeněk Nedvěd.

Udržet dvougólové vedení se Třinci nepovedlo v předcházejících dvou domácích zápasech a nejinak tomu bylo i v duelu s Kladnem. Ihned po přestávce se prosadil Tomajko střelou z pravého kruhu a o tři minuty později dokonal rychlý obrat Frolík.

S Oceláři to ale nezamávalo. S velkou chutí hrající Tomík se zbavil obránce, objel branku a našel Poláka, jenž bez potíží vyrovnal. Do konce 60. minuty se pak už nerozhodný stav nezměnil, i když oba týmy měly slibné příležitosti strhnout výhru na svou stranu.

Prodloužení trvalo po hrubé chybě třinecké obrany pouze 41 sekund. Ve středním pásmu propadl Malec a přečíslení dva na jednoho ukázkové sehráli Kalla s Hornou, jenž nekompromisně zavěsil pod horní tyčku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články