Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Litvínov vyhrál ve Vídni a stále v LM drží neporazitelnost

Víděň - Hokejisté Litvínova vyhráli v úvodním utkání 1. kola play-off Ligy mistrů ve Vídni 4:3 a zajistili si výbornou výchozí pozici do odvety. Úřadující český šampion zvítězil i v pátém duelu v Lize mistrů, neporažen prošel i základní skupinou. Všechny branky vstřelili svěřenci trenéra Radima Rulíka již v první třetině.

Ilustrační foto

Severočeskému týmu se na ledě účastníka mezinárodní ligy EBEL vydařil úvod zápasu. Již po 67 sekundách otevřel skóre pohotovou dorážkou Hanzl. Capitals ale dokázali rychle srovnat krok. Krátce po skončení první přesilové hry překonal Petráska, jenž dostal tentokrát přednost před jedničkou Janusem, také přesně dorážející Grosslercher.

Inkasovaný gól ale Vervu nepoznamenal a ještě v první třetině si vypracovala tříbrankový náskok. Nejprve se střelou zpoza modré čáry prosadil Lukeš a v 19. minutě se v rozmezí patnácti sekund trefili v přesilovce Jánský a Chaloupka. Další branky se diváci dočkali až na konci druhé třetiny.

V prostřední dvacetiminutovce oba týmy nevyužily několik přesilových her, neprosadili se Kubát s Pirošem ani Whitmore. V čase 39:04 ale Rotter potrestal Trávníčkův faul. Navíc krátce po začátku třetí části kapituloval Petrásek potřetí, když jej znovu po dorážce překonal McLean. Asistenci si opět připsal americký obránce Milam, jenž v minulosti hrál i za Spartu. Vyrovnat se ale již Capitals nepodařilo, a to i díky pozornému Petráskovi, jenž si v rakouské metropoli připsal celkem 45 úspěšných zákroků.

Vídeň Capitals - Verva Litvínov 3:4 (1:4, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Grosslercher (Schiechl, Hartl), 40. Rotter (Milam, Iberer), 42. McLean (Dzieduszycki, Milam) - 2. Hanzl (Martynek, Trávníček), 10. Lukeš (Hübl), 19. Jánský (Hübl, Lukeš), 19. Chaloupka (M. Hořava). Rozhodčí: Baluška (SR), Gebei - Nagy (oba Maď.), Smeibidlo (Rak.). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 2400.

Vídeň: Kickert (10.-20. Zopf) - Fraser, Lakos, Milam, Iberer, Klimbacher, Pretnar, Peter - Dzieduszycki, Whitmore, McLean - Gamache, Sharp, Rotter - Fischer, Nödl, Bois - Grosslercher, Schiechl, Bauer - Hartl. Trenér: Boni.

Litvínov: Petrásek - Kubát, Frolo, Sklenička, F. Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš, Chaloupka - Lukeš, Hübl, Jánský - Trávníček, Hanzl, Martynek - M. Hořava, Gerhát, Jurčík - Šrámek, Piroš, Písařík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články