Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kysela: Stavět si vzdušné zámky by nebylo dobré, ale cíle malé nemáme

Litvínov – V minulé sezoně dosáhli na vytoužený titul a ani v té nadcházející si hokejisté Litvínova nekladou malé cíle. Severočeši by opět rádi útočili na nejvyšší příčky. Při obhajobě premiérového zlata v klubové historii se chtějí prezentovat kvalitním hokejem a v klidu si opět zajistit postup do vyřazovacích bojů.

Robert Kysela
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Neklademe si malé cíle. Chceme hrát výborný hokej, jak jsme chtěli i v minulé sezoně. A chceme do play-off, což je v té vyrovnané extralize základní cíl. Stavět si nějaké vzdušné zámky po úspěchu v minulé sezoně by nebylo dobré, ale věřím, že do play-off se dostaneme a tam už je možné všechno," řekl generální manažer Robert Kysela.

Mužstvo přišlo o několik klíčových postav, ale Kysela věří, že mezery se podaří zacelit. "Odešel nám trenér Miloš Hořava, ale povedlo se domluvit s Ondrou Weissmannem, který má hodně zkušeností, a myslím, že to je kvalitní náhrada," pochvaloval si Kysela příchod pětapadesátiletého kouče, jenž je s klubem dlouhodobě spjatý už od hráčské kariéry.

Skončil i hráči vychvalovaný kondiční trenér Marián Voda, jenž našel nové působiště v Hradci Králové. "Ale přišel Ondřej Ježek a všichni s ním jsou zatím spokojeni. Věřím, že v realizačním týmu jsme neoslabili."

Úspěch týmu v play-off bývá závislý především na kvalitním gólmanovi, kterého měl Litvínov v Pavlu Francouzovi, jenž odešel do Čeljabinsku. "Na Francouzovi stály od začátku všechny úspěchy. Byl dvakrát nejlepším gólmanem extraligy, takže jsme hledali opravdu kvalitní posilu. Jaro Janus od začátku, co tu je, přesvědčuje o svých kvalitách. K němu do dvojice je tu Michael Petrásek, který chytal poslední roky v Ústí nad Labem jako jednička," uvedl Kysela.

Hokejisté Litvínova slaví triumf v extralize
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Litvínov bude muset zacelit díry po oporách

S koncem kariéry olympijského šampiona Martina Ručinského a odchodem skvělého útočníka Jakuba Petružálka do švédského Örebro přišel tým o významnou porci gólů, nahrávek i kreativních ofenzivních nápadů.

"Příspěvek Jakuba Petružálka se pokusíme nahradit mladými hráči, kteří dostanou zase o něco více příležitostí. Martin pomáhal týmu nejen na ledě, ale dodával mužstvu klid i přítomností v kabině. Mužstvo pod vedením 'Růči' a Jirky Šlégra vyzrálo, takže věříme, že i tuhle situaci mladí hráči zvládnou," prohlásil Kysela.

Je nám líto, video expirovalo.
Litvínovští obhájci mají za cíl postup do play-off

"Nehledali jsme žádnou hvězdu do útoku. Zařadili jsme pracovitého Miloše Hořavu mladšího, který s mužstvem odehrál už finále a má hodně zkušeností," doplnil Kysela k posílení o dvaatřicetiletého hráče.

Historický úspěch v podobě titulu se odrazil na zájmu o klubové suvenýry, ale zásadní vlna přílivu velkých sponzorů nepřišla. "Spíš je patrný nárůst drobných sponzorů, vzrostla taková ta sounáležitost s klubem," řekl Kysela.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články