Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta zakořeňuje v O2 areně. Holešovická hala se dle Břízy nedá rekonstruovat

Praha - Hokejisté pražské Sparty budou nejméně v následujících pěti letech hrát domácí zápasy v O2 areně. Šance na návrat do Tipsport areny v Holešovicích je prakticky nulová. Navíc je prý jisté, že hala, jež byla postavena v roce 1962, se v budoucnosti nedočká rekonstrukce.

Sparta v O2 areně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsme rádi, že můžeme budoucnost klubu spojit s jednou z nejlepších hal nejen v Evropě, ale i na světě. Stěhování klubů za lepším je běžné. Važme si toho," řekl předseda představenstva Sparty Petr Bříza. Sparta přesun do multifunkční libeňské arény oznámila na konci června, pětiletou nájemní smlouvu s opcí s provozovatelem haly podepsala v pondělí.

A na jejím základě je zřejmé, že konkurenční Slavia, která v O2 areně hrála do svého letošního sestupu z extraligy, by se v případě návratu mezi elitu do svého bývalého domácího prostředí nevrátila. "Smlouva je exkluzivní. Myslím, že je to natolik výmluvné, že nemusím nic dále vysvětlovat," podotkl Bříza.

Je nám líto, video expirovalo.
O2 arena se oděla do sparťanského, stadion v Holešovicích se bude muset zbourat

Vedle lepšího komfortu pro hráče i fanoušky se Sparta podle Břízy rozhodla přestěhovat i proto, že Tipsport arenu nelze zrekonstruovat. "Debatuje se o tom již řadu let, existuje řada studií. Fakt je ale ten, že není rekonstruovatelná. Je tam řada zásadních nedostatků například s ohledem na nosnost střechy. Podle posledních stanovisek je možné ji jen zbourat a postavit novou halu," uvedl Bříza. Na stavbu nové arény s kapacitou 10 000 diváků ale nejsou finance.

Možným řešením by bylo, že by na místě současné Tipsport areny vzniklo tréninkové centrum mládeže města Prahy, ve kterém by hráči Sparty trénovali. Projekt by podle Břízy měl vyhovovat městu a má podporu Českého olympijského výboru i České unie sportu. Centrum by nesloužilo jen pro hokej, ale i pro další halové sporty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články