Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hašek: Rezervy jsou ve všem, ale tým slabý není

Praha - Olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek vidí zatím po základní skupině ve hře českých hokejistů na domácím mistrovství světa v Praze rezervy ve všem. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, ověnčený řadou ocenění v NHL, který bude v neděli uveden do Síně slávy IIHF, je ale přesvědčen, že výběr Vladimíra Růžičky je stejné silný jako další favorité turnaje. Ve čtvrtfinále budou muset Češi dobýt kvalitní defenzivu Finů a výkon jako v úterý proti Švýcarsku by podle Haška na postup nestačil.

"Tým nehraje špatně, dokáže otočit zápasy a v posledních utkáních dokáže najít cestu k vítězství, což je důležité, Ale myslím, že tam jsou rezervy. Výkon, který kluci předvedli proti Švýcarsku, by v žádném případě nestačil na Finy," řekl Hašek.

Nedostatky zatím vidí všude. "Určitě se musí zlepšit defenzivní činnost, protože Švýcaři měli spoustu šancí v prvních dvou třetinách, a samozřejmě i v ofenzivě. Byl zraněný Jarda Jágr, což ovlivnilo naši hru v přesilovkách, ale na jednu osobnost nemůžeme spoléhat," připojil padesátiletý šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL.

Věří, že tým nedostatky vypiluje. "Nemůžeme v tom hledat žádnou vědu. Ten tým je takový, jaký je. Věřím, že je stejně dobrý, jako je Finsko, Švédsko, Rusko. Když budeme hrát, co máme, není důvod, abychom tyhle týmy neporazili. Kanada se mi zdá ještě o stupínek lepší, ale to bych předbíhal, protože teď máme Finy," uvedl Hašek.

Přiznal, že si Finsko pro české hokejisty přál více než Rusko, které přicházelo v úvahu. "Včera jsme se o tom bavili s Pavlem Paterou. Ten říkal, že by radši chtěl Rusáky, já radši chtěl Finy. Takže jsem spokojenější," usmíval se Hašek.

Velkou oporou Finska je brankář Pekka Rinne a i Hašek vyzdvihl jeho kvality. "Je to velký gólman, přitom nesmírně rychlý. Dokáže si najít cestu k puku. Je vidět, že na výkony, jaké letos předváděl v NHL, navázal i tady na šampionátu," podotkl Hašek a velký díl na Rinneho třech čistých kontech dává i obraně. "Není pochyb, že když máte čtyřikrát shutout, gólman musí být výborný. Ale musí to být s pomocí vynikající obrany. Bez toho to nejde."

Rinne vytvořil na šampionátu novodobý rekord v neprůstřelnosti s 237 minutami a pěti vteřinami bez inkasované branky. "Podává neskutečné výkony, překonává rekordy, ale ty vždycky jednou končí. Nebo spíš už skončily, Ondra (Pavelec) naopak chytal výborně proti Švýcarsku. Myslím, že bychom se neměli bát, že máme slabšího gólmana než Finové. Ten zápas bude nesmírně vyrovnaný, ale konečně bychom si neměli nechat dát první branku," dodal Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články