Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Novotný: Není normální, že jsme zase prohrávali. Musíme to zlepšit

Praha – Česká reprezentace si po vlažnějším úvodu nakonec poradila s Německem a s předstihem si zajistila postup do čtvrtfinále. I když cíle zatím spolehlivě plní, hráči i trenéři vidí také slabiny, na kterých je třeba před nejdůležitějším zápasem pracovat. Zejména jde o obranu. O problémech ví i Jiří Novotný, který vzývá zejména lepší začátky zápasů.

Jiří Novotný a Alexander Salák
zdroj: ČTK/ZUMA

"Proti lepším týmům, zejména ve čtvrtfinále, už takové štěstí mít nemusíme," upozorňuje Novotný po utkání s Němci. "Jen díky Pavelcovi to bylo po první třetině 0:1. Na to si musíme dát pozor. Se Švýcary čekám ten samý zápas, nebudou na nic čekat, začátek musíme mít lepší," nabádá.

Reprezentaci stále pálí spíše obrana. "My víme, že problémy vzadu stále jsou, i když jsou menší. Ale síla v týmu je zejména vpředu velká, góly vždycky dáme, ale problém je s třetím hráčem nahoru. Z toho jsou brejky. To se nám nemůže stávat, lepší týmy to potrestají," uvědomuje si.

Síly hráčům národního týmu neubývají. "Cítíme se dobře. Publikum je fantastické a žene nás, za to celý tým děkuje, sil je ale ještě dost. Máme to dobře rozložené, čtyři lajny pracují parádně. Zejména čtvrtá, která dala důležitý gól. Se silami je to v pohodě," uklidňuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Novotný: Soupeře si nevybíráme, musíme hlavně porazit Švýcarsko

Český výběr se musí během domácího mistrovství vyrovnávat i s velkým tlakem okolí, zejména fanoušků, kteří je doprovází na každém kroku. Hokejistům tlak nevadí, naopak velmi oceňují atmosféru. "Vnímáme to a jsme za to rádi. S tlakem jsme počítali. Ono to k tomu patří, je to v pohodě," říká Novotný.

Společně se spoluhráči už může pomalu pokukovat po skupině B, ze které vzejde jejich soupeř pro čtvrtfinále. "Víme, že je to tam zamotané, ale soupeře si nevybíráme. Čeká nás teď poslední zápas ve skupině, musíme se dívat na něj, poté až na čtvrtfinále. Vybírat si v dnešní době soupeře nejde," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články