Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jágr: V NHL jsem skoro nejmenší rváč. Tady je to naopak

Praha – Další povedený zápas u národního týmu má za sebou Jaromír Jágr. Bezprostředně po duelu s Německem, který Češi vyhráli 4:2, měl důvod rozdávat úsměvy. Nejenže s vervou chránil mladší hráče a vstřelil poslední gól, na ten vítězný navíc famózně nahrál z otočky Jakubu Voráčkovi a zmátl tím celou německou defenzivu.

"Viděl jsem, že tam Voras (Jakub Voráček) najíždí, jen jsem čekal, až na mě skočí dva hráči, pak jsem to otočkou dal na Vorase. Pak už záleželo, jestli mu to dá mezi nohy, nebo ne, protože brankář dneska dostal všechny góly mezi nohy," popsal Jágr.

Český útočník v utkání zaznamenal svou 53. branku v národním týmu a opět tak posunul rekordní číslo. Ne všechno se mu však podařilo. Byl na ledě, když Češi poprvé inkasovali. "Špatně jsme si je obsadili. Šli jsme dva na jednoho hráče. On to kopnul doprostřed, byl rozjetý a naši obránci na to špatně zareagovali," uvedl Jágr ke gólu Němce Pietty z osmé minuty.

Češi dokázali utkání otočit a zajistili si tak postup do vyřazovacích bojů. Velkým bojovníkem se na mistrovství stal i Jágr, který nikoli poprvé bránil mladší hráče a pouštěl se do šarvátek. "Nebývá to zvykem, v NHL jsem skoro nejmenší rváč. Tady je to naopak. Musím do toho jít," podotkl.

Jako by chtěl vyslat signál spoluhráčům, že pro úspěch týmu je ochotný podstoupit cokoliv. "Je vidět, že držíme při sobě. Je jedno, kolik máš bodů, kolik vážíš, jakou jsi měl sezonu. Stojíme při sobě a zachoval by se tak každý. Právě proto, jak držíme při sobě," ocenil Jágrovu obětavost kapitán Voráček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články