Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krejčík je zpátky: Dostal jsem šanci a složil reparát

Praha - Pro obránce Jakuba Krejčíka nezačalo mistrovství světa nejlépe. Úvodní zápas proti Švédsku se mu nevydařil a Vladimír Růžička jej vyřadil ze sestavy. Proti Francii se ale Krejčík vrátil do hry a od té doby se mu vede mnohem lépe, posunul se dokonce do druhé přesilovkové formace. "Snažil jsem se myslet pozitivně a čekal na další šanci. A udělal reparát," řekl Krejčík.

Jakub Krejčík
zdroj: ČT4 autor: Pavel Paprskář

"Zatím jsem spokojený a budu se to snažit v dalších zápasech potvrzovat, aby pan Růžička věděl, že můžu hrát," doplnil. Výraznější prostor, který zejména proti Rakousku na ledě dostal, si užívá. "Jsem za něj šťastný," řekl Krejčík, který má na kontě aktuálně tři asistence ve třech odehraných zápasech.

V posledních zápasech se zlepšila i defenziva českého týmu. Zatímco v úvodních třech zápasech svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky inkasovali 14 branek, v dalších dvou jen jeden gól. Proti Rakousku udržel Ondřej Pavelec čisté konto. "Vždy když je nula, tak je to vizitka pro obránce, pro gólmana i celý tým. Jsme za to rádi, ale nesmíme usnout na vavřínech. Pořád je tam spousta věcí, na kterých musíme zapracovat. Snad se to bude jen lepšit," přál si Krejčík. Za zlepšením je podle něj i řada porad u videa.

Krejčík: Není slabých soupeřů

Hokejovou reprezentaci v neděli čeká třetí ze série papírově slabších soupeřů. Po Francii a Rakousku nastoupí proti Německu. "Jsou papírově slabší, ale už to není tak jednoduché. Všichni hrají dobře. Jsou nepříjemní a napadají. Sami jsme se o tom mohli přesvědčit," podotkl Krejčík.

Pozor si Češi musejí dát zejména na první třetiny, které z jejich strany nebyly ideální. "Kdyby (soupeři) dali pár gólů, mohlo to být úplně jinak," vrátil se bývalý obránce Slavie k posledním dvěma zápasům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články