Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Voráček: Tlak necítíme. Zápas s Francií bude zase jen o nás

Praha - Kapitán českých hokejistů Jakub Voráček necítí na sobě ani týmu žádný přílišný tlak v souvislosti s porážkami od Švédska a Kanady. Na hře českého výběru vidí mnoho pozitiv (zejména přesilovky), naopak zlepšit se musí defenzivní část hry. V pořadu ČT Hokejové poledne uvedl, že pokud Češi budou hrát svoji hru, Francii v příštím duelu porazí.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Jestli některá věc českému týmu zatím vychází, jsou to přesilovky. Právě Voráček je řídícím členem českých přesilovkových komand. "Hrajeme to na stejný způsob jako ve Philadelphii. Každý má na té přesilovce svou práci a každý ji dělá parádně, což je důležité pro to, aby fungovala. Nakládal má od modré famózní střelu, Kovář je hrozně chytrý hráč, Erat dělá výbornou práci uprostřed kluziště a Jágr před bránou," vyjmenoval Voráček.

Naopak slabinou je prozatím obrana - ve dvou ze tří dosavadních utkání inkasovala hned šestkrát. "Není to jen práce obrany, ale celé lajny. Útočníci musí lépe pomáhat bekům a beci útočníkům. Několikrát se stalo, že jsme se v obranném pásmu ztratili, že oni úplně sami vyjeli zprostřed kluziště do brány. Naštěstí máme čas na těchto věcech zapracovat a doufáme, že je napravíme," podotkl.

Před zápasem s Francií necítí zvýšený tlak. "Víme, že jsme kvalitní tým. Hráli jsme dvě a čtvrt třetiny výborně s Kanadou a pak jsme dostali dva rychlé góly a bohužel jsme se už nevrátili. Ale žádný tlak tam není. Musíme se připravit na další zápas," prohlásil Voráček, který nechce spekulovat, zda v případném čtvrtfinále bude čekat silný soupeř. "Každý tým je kvalitní, je úplně jedno, s kým hraješ ve čtvrtfinále. Každý může porazit každého. Musíme se soustředit sami na sebe, když budeme hrát dobře, tak porazíme všechny."

Na MS podle něho nejsou slabé celky - ani Francie. "Obranné systémy jsou natolik propracované, že je opravdu těžké se přes ně dostat. Podle mého je otázkou pěti až sedmi let, než jeden z těchto týmů udělá velký úspěch na mistrovství. Nikam se neženou a jen brání, a když dají první gól, tak ten tlak na vás je vyšší," poznamenal na adresu týmů jako Francie či Lotyšsko. "Ten zápas bude zase jen o nás. Bude záležet, jak budeme hrát, jak budeme bránit, co přesilovky nebo oslabení. Když budeme hrát svou kvalitní hru, tak musíme vyhrát," říká nicméně s poukazem na to, že český tým se musí soustředit sám na sebe.

Atmosféru ve vyprodané O2 areně si hokejisté užívají. "Je vynikající. I když jsme prohrávali, tak posledních třicet vteřin skandovali a skákali. Vypovídá to o tom, jak za námi stojí, i když se nám třeba nedaří nebo prohráváme. Takže fanouškům patří velký dík. Dva dny zregenerujeme a pak jdeme na další zápas," dodal Voráček.

Nyní hokejisty čeká kratší pauza před čtvrtečním duelem s Francií. "Pojedu za rodinou, trošku si orazím a večer se vrátím zpět na hotel. Zítra se připravíme na tréninku na zápas s Francií," nastínil Voráček svůj program. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články