Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Český tým sonduje situaci okolo Plekance, kterému hrozí brzký konec v play-off

Praha – Vedení českého týmu stále živí naději, že by tým na mistrovství světa mohl posílit Tomáš Plekanec. Jeho Montreal prohrává s Tampou po dvou úvodních zápasech 2. kola Stanley Cupu už 0:2 a hrozí mu brzký konec. Čeští trenéři tak pro jistotu stále nechávají na soupisce dvě volná místa.

Ilustrační foto

"Soupisku necháme otevřenou. Jsou tam nějaké varianty, takže uvidíme. Máme čas," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann novinářům po dnešním tréninku v O2 areně. O Plekance by trenéři měli velký zájem. "Nechceme ho zatěžovat, protože se to nedělá. V jemném kontaktu ale jsme," uvedl spolupracovník Vladimíra Růžičky.

Dvaatřicetiletý Plekanec startoval na sedmi světových šampionátech a několikrát přijel i v průběhu turnaje. Před dvěma lety přiletěl po vyřazení Montrealu v prvním kole play-off NHL do Stockholmu až na poslední zápas základní části.

Šance, že kladenský odchovanec tým posílí, je však malá. I kdyby Montreal prohrál ve 2. kole s Tampou 0:4, série by skončila v noci na pátek evropského času. Při rychlém návratu do Česka by Plekanec na MS případně stihl nedělní zápas s Německem a úterní duel se Švýcarskem. Jeho manželka Lucie Vondráčková však čeká v těchto dnech narození druhého potomka.

Na svou šanci na dopsání na soupisku v Praze čekají obránci Michal Kempný s Vojtěchem Mozíkem a útočníci Michal Vondrka s Lukášem Radilem. Všichni čtyři s týmem trénují. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články