Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr znovu skóroval a překonal střelecký rekord Procházky s Výborným

Praha - Jaromír Jágr se i ve druhém utkání na mistrovství světa zapsal mezi střelce. Zatímco v úvodním zápase jeho gól pomohl jen k bodu po prohře po nájezdech se Švédskem, v sobotu se podílel na vítězství nad Lotyšskem. A v obou případech se prosadil v přesilové hře. Zároveň se s 28 góly stal nejlepším střelcem samostatné české reprezentace na MS, když překonal dosud vedoucí dvojici Martin Procházka, David Výborný.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Doufám, že nám to vydrží. V současném hokeji je velice těžké dát gól při hře pět na pět, hlavně tady na velkém hřišti. Musíme udělat maximum, když nějakou (přesilovku) máme," uvedl Jágr po výhře 4:2, ke které české reprezentaci pomohly hned tři využité početní výhody. Útočník Floridy byl při nich pokaždé na ledě.

Jágr však není ústřední postavou přesilových her a místo k mantinelu, kde obvykle hraje, si často najíždí před branku. "Moje role je úplně bez problému. Jsem rád, že se to hraje takhle. Je to podobný styl, jako má Philadelphia, takže se to víceméně všechno hraje přes Vorase (Jakuba Voráčka). Tak by to mělo být. Já tam svoje šance budu mít, možná víc, než kdybych hrál u mantinelu," prohlásil Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Lotyšsko - Česko: Jágr - 2:3 (33. min.)

Slavný kladenský odchovanec měl po prvním duelu se Švédskem problémy s poraněným malíčkem, kvůli kterému páteční zápas nedohrál. Prst má ale jen naražený, a ne zlomený. "Dohrál jsem. Všechno v klidu," řekl stručně třiačtyřicetiletý hokejista.

Stejně jako na prakticky všech předešlých reprezentačních akcí je Jágr opět ústřední postavou českého týmu a těší se největší pozornosti fanoušků. "Není to o mně. Je to o České republice, o českém hokeji. Je to dlouhý turnaj a už od začátku je moc překvapení. Žádný zápas nebude jednoduchý, ani tenhle nebyl," podotkl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články