Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Weissmann: Salák to měl v brance hodně těžké

Praha - Trenér české hokejové reprezentace Ondřej Weissmann je rád, že hráči v zápase s Lotyšskem víc stříleli v přesilových hrách. Právě efektivita v početní výhodě nakonec rozhodla o vítězství českého týmu. Kdo bude chytat v utkání s Kanadou, trenéři zatím nerozhodli.

Je nám líto, video expirovalo.
Weissmann: Proti Kanadě Pavelec nebo Salák? Vyhodnotíme to na videu

"Lotyši hráli velice dobře, pozorně bránili a my jsme s tím v podstatě půlku utkání bojovali. Jsem rád, že jsme to zvládli," ocenil výkon Lotyšů Weissmann. 

Češi v první polovině zápasu dvakrát prohrávali. Pomalejší rozjezd mohla podle Weissmanna zapříčinit únava z utkání se Švédskem. "Určitě to odebralo spoustu sil. V první třetině se točila jen tři levá křídla a klukům trvalo trošku déle, než se dostali do hry, než to rozbruslili," soudí český kouč. 

Weissmann s Růžičkou po druhém obdrženém gólu vystřídali brankáře Alexandra Saláka. "Měl to hodně těžké. Když toho na brankáře moc nejde a potom přijdou nečekané střely, velice špatně se jim chytá," hájil Saláka Weissmann.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Brankáře Novosibirsku vystřídal v české brance Ondřej Pavelec. Udržel sice čisté konto, čelil však pouhým pěti střelám. Jestli se ale v utkání proti kanadským hvězdám NHL postaví do branky gólman Winnipegu, se podle Weissmanna trenéři teprve rozhodnou. 

Před zápasem s Lotyši hráče nabádali k častější střelbě v přesilových hrách. Čeští reprezentanti je poslechli a využili hned tři početní výhody. Kromě přesilových her se ale Češi zatím gólově moc neprosazují. "Věřím, že to ještě přijde a dáme i nějaké góly při hře pět na pět," uzavřel Weissmann.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články