Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP v rychlostní kanoistice 2024

Vrchol kariéry, komentuje sudí Hodek nominaci na domácí MS

Praha - Na hokejové mistrovství světa se nepřipravují jenom pořadatelé a hráči, ale také rozhodčí. Těch českých bylo na domácí šampionát nominováno pět - dva hlavní a tři čároví. Poprvé bude řídit zápasy na vrcholném turnaji Pavel Hodek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodčí Hodek si poprvé v kariéře zapíská na MS

Na české hokejové rozhodčí se v této sezoně sneslo hodně kritiky, na mezinárodním poli však stále patří k nejlepším. Vladimíra Šindlera, který řídil finále šampionátu už v roce 2003, letos v Praze doplní Pavel Hodek, jenž si odbude na prestižní akci svou premiéru. "Je to vyvrcholení kariéry. Začínal jsem pískat od sedmi ráno před dvaceti lety, vstával jsem v pět," zavzpomínal Hodek.

V rámci kondiční přípravy si ordinuje i netypický doplňkový sport – lezení. "Když dochází energie, začnete dělat chyby. To samé je v hokeji. Jakmile nestíhám obohacovat mozek kyslíkem, má koncentrace klesá, a tím pádem mám daleko větší tendenci udělat chybu," řekl Hodek, který si nominaci mezi nejlepší rozhodčí považuje. "Baví vás to, chcete být lepší, ale tohle je odměna," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články