Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta začala play-off vítězně, od Hradce nedostala gól

Praha - Hokejisté Sparty vstoupili vítězně do čtvrtfinále play-off extraligy, když porazili Hradec Králové 3:0. Pražané vstřelili dvě branky v přesilových hrách, třetí přidali v oslabení. Čisté konto udržel při své premiéře ve vyřazovací části soutěže Filip Novotný. Série hraná na čtyři výhry pokračuje ve čtvrtek opět v Praze.

Sparta - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Oba týmy se na úvod play-off zaměřily zejména na pozornou defenzivu, i tak se ale hrál rychlý hokej. Více práce měl hostující brankář Kacetl, jehož jako první výrazněji vyzkoušel Réway, jednička Východočechů byla ale připravena. V 9. minutě byl vyloučen Forman a Hradec měl k dispozici přesilovou hru. Nevyužil ji ale ke vstřelení branky, naopak hosté inkasovali.

Pospíšilovu chybnou rozehrávku využil Sabolič a otevřel skóre. Druhý gól Sparty mohl v následné početní výhodě vstřelit Kumstát, Kacetl však jeho šanci zlikvidoval. Do druhé dvacetiminutovky vstoupil Mountfield s přesilovou hrou a i díky tomu si vytvořil převahu, která pokračovala i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Vyrovnat mohl v další přesilovce Pláněk, jeho tečovaná střela však skončila těsně vedle levé tyčky. Jankovu střelu později pokryl Novotný. Sparta se v přesilovkách dlouho trápila a nepotvrzovala, že byla v této herní činnosti nejlepší v základní části extraligy. Při Kudrnově vyloučení se ale rozhodl vystřelit Polášek a jeho pokus skončil za Kacetlovými zády.

Při Pilařově vyloučení měl šanci zvýšit vedení Sparty Kumstát, brejk ale ideálně nezakončil. Když poté nevyužil šanci Kudrna, udeřili opět Pražané. A opět v přesilovce: Důraz na brankovišti osvědčili Cingel s Hlinkou, Kacetlovy protesty byly marné. O osudu utkání bylo rozhodnuto, na ledě se ale začalo jiskřit a narůstal počet trestů. Zejména na straně hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Hradec Králové

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Sabolič, 36. Polášek (J. Hlinka, Réway), 48. Cingel (J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 724. Stav série: 1:0.

Sparta: Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Skokan, Kukumberg, Červený - Vantuch, Tvrdík, P. Beránek (43. Kopta). Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Zdeněk Moták (Sparta): "Chtěli jsme do série vstoupit s pokorou ke kvalitám soupeře a podat i sebevědomý výkon, což se nám ve všech třetinách dařilo. Byli jsme koncentrovaní, zodpovědní a vítězství jsme si zasloužili. Výborné je, že Filip Novotný udržel nulu. Slavit vítězství můžeme ale maximálně deset minut, teď už se musíme koncentrovat na další zápas. Je to pouze 1:0 v sérii."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Pokud chceme v sérii něco uhrát, tak se o to budeme muset porvat trochu jinak. Hokej v play-off je krásná věc, ale z naší strany to dnes s play-off hokejem nemělo nic společného. Zápas musíme hodit do kýble, pokud budeme takhle pokračovat, jsme za týden hotoví. Proč nám to dnes nevyšlo, vysvětlovat nepotřebujeme. Vím, že takhle hrát nemůžeme. Musíme najít řešení a najdu ho."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články