Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia si na domácím ledě lehce poradila s Brnem

Praha - Slavia porazila brněnskou Kometu 5:2, a ukončila tak svou sérii čtyř porážek proti brněnskému soupeři. Dvě branky a asistenci si v zápase připsal Miloslav Čermák. Kometa prohrála potřetí za sebou na kluzištích soupeřů, i nadále je ale třetí.

Kometa se v Praze představila bez své brankářské jedničky Čiliaka, který v předešlém kole udržel čisté konto proti Mladé Boleslavi. Premiérový start v nejvyšší soutěži si tak připsal dvacetiletý Klimeš, který doposud působil v druholigové Břeclavi. A v úvodu si na nedostatek práce nemohl stěžovat, Slavia byla totiž od začátku aktivnější a Brno zatlačila do defenzivy. Nápor domácích ukončilo až vyloučení Šticha, který hokejkou zranil v obličeji Tona. Nejproduktivnější hráč Komety následně zamířil do kabiny a do duelu už nezasáhl.

Skóre se poprvé změnilo v 11. minutě, kdy Tomica zakončil střelou mezi Klimešovy betony rychlý protiútok a spolupráci se Sklenářem. Při Poletínově vyloučení mohl vyrovnat Němec, ale Svobodu nepřekonal a z protiútoku opět udeřila Slavia. V oslabení se trefil Miloslav Čermák. Při Šulcově vyloučení byl blízko snížení Honejsek, ale Svobodu překonat nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Brno

Místo kontaktního gólu hostů tak přišla další trefa domácích. Ve 22. minutě se prosadil z dorážky 42letý obránce Kolařík a připsal si první branku v tomto ročníku. Ve 26. minutě však snížil sedmnáctým gólem ve své životní sezoně Vondráček a hosté přidali. Další šanci zapsat se mezi střelce měl Honejsek, opět ale neuspěl. Příležitosti však měli i domácí, Vlasák trefil tyč. Prosadil se však až na začátku třetí části aktivní Miloslav Čermák, jenž překonal Klimeše po dalším rychlém protiútoku.

Slavia tak mířila za čtvrtou výhrou v letošním kalendářním roce, na které nic nezměnil ani gól kapitána Komety Leoše Čermáka. Poslední slovo měl navíc v přesilovce domácí kapitán Bednář. Slavia tak oslavila návrat do Edenu, kde naposledy hrála v listopadu 2012, jasnou výhrou.

Slavia Praha - Kometa Brno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Tomica (Sklenář, M. Čermák), 13. M. Čermák (Holec), 22. Kolařík (Stránský, T. Doležal), 42. M. Čermák, 56. Bednář (Pletka, Vlasák) - 26. Vondráček, 48. L. Čermák (J. Káňa II, Mrázek). Rozhodčí: Mikula, Polák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3110.

Slavia: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, A. Růžička - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, T. Doležal, Poletín - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Andres, Holec, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Brno: Klimeš - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Ostřížek - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Josef Beránek (Slavia Praha): "Kluci dnes zápas do jednoho hráče odmakali. Od Adama Svobody, který perfektně chytal, po hráče, kteří rozhodli. Byl to perfektní týmový výkon, kdy všichni nechali na ledě všechno proto, aby se vyhrálo. Těšili jsme se zpět do Edenu. Fanoušci zde vytvořili perfektní atmosféru a hráči tomu pomohli výkonem na ledě."

Karel Beran (Kometa Brno): "Rozhodly brejkové situace. My jsme dostali tři góly z brejků, na druhé straně brankář Slavie naše šance chytil. Měli jsme tlak, dvě třetiny jsme byli opticky lepší, ale nepadalo nám to. Málo jsme se tlačili do branky."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články