Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trenér hokejové dvacítky Přerost v Torontu zkolaboval

Toronto - Trenér Miroslav Přerost, jenž končí u hokejové reprezentace do 20 let, včera kolem poledne zkolaboval. Ještě večer byl propuštěn z nemocnice. Dnes s týmem podle plánu odletí zpět do České republiky.

Podle informací webů hokej.cz a iSport.cz Přerost podstoupil podrobná vyšetření, dostal infuzi a večer se pak v doprovodu týmového lékaře Jaroslava Budína vrátil do hotelu Sheraton, kde výprava bydlí. Jeho dnešnímu návratu domů nic nebrání.

Jedenapadesátiletý kouč sklidil po vyřazení českých juniorů ve čtvrtfinále mistrovství světa se Slovenskem tvrdou kritiku a avizoval, že u reprezentace nebude pokračovat. Svaz rovněž oznámil, že s Přerostem neprodlouží smlouvu.

Podle informací iSport.cz se Přerostovi včera kolem poledne kanadského času udělalo nevolno a skončil v nemocnici. "Udělalo se mu fyzicky zle. Zkolaboval, museli jsme přivolat sanitku. Moc o sobě nevěděl, vůbec nevypadal dobře. Pořád o něj mám velký strach. Doktoři nás ale ujišťovali, že je v dobrých rukou a že všechno bude zase v pořádku," vylíčil situaci šéftrenér svazu Slavomír Lener. 

V posledních dnech musel Přerost odrážet kritiku z mnoha stran, naposledy ostré komentáře Pavla Zachy staršího, které otec českého útočníka zveřejnil na svých webových stránkách. "V průběhu posledního půlroku jsem obdržel avízo od lidí blízkých realizačnímu týmu U20, vlastně spíš varování, abych Pavla na dvacítky určitě nenechal odjet, že jsou připraveni jej obrazně řečeno 'popravit' a srovnat si tak se mnou staré účty. Trenér jej prostě nechce. Tyto zprávy jsem jak agentovi, tak i synovi předal, ale jeho touha reprezentovat byla silnější," uvedl mimo jiné otec jednoho z nejtalentovanějších českých hokejistů posledních let.

"Tohle jsou věci, které překračují hodně hranice fair play a sportu jako takového. Většina těch věcí se ve většině případů nezakládá na pravdě, a pokud ano, tak o nich svaz ví a snaží se je řešit. Taky by se měla ctít zásada, že věci, které se řeknou v kabině, v ní taky musí zůstat. Ale tady teď jde o zdraví a já Mirku Přerostovi přeju, aby to nebylo vážné a on se dal co nejdřív do pořádku," řekl pro iSport.cz šéftrenér svazu Slavomír Lener, který je s českým týmem v Torontu.

Zdroj
ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články