Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Spartě se oslava 111 let nepovedla, prohrála s Plzní

Praha Hokejisté Plzně vyhráli v zápase 27. kola extraligy na ledě Sparty 4:3 a poprvé v sezoně tak proti Pražanům uspěli. Domácí, kteří nastoupili ve speciálních dresech ke 111. výročí založení klubu, sice po brankách Lukáše Klimka vedli 2:0, Západočeši ale ve třetí třetině vývoj zápasu otočili.

Sparta - Třinec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Tón zápasu udala v úvodu vyloučení. Již po 33 sekundách se proti pravidlům provinil hostující Mozík, v závěru jeho trestu fauloval další hráč Plzně a Sparta signalizovanou výhodu využila ke vstřelení první branky. V 3. minutě při hře šest na pět otevřel skóre Klimek. Západočeši poté nevyužili 81 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, následně stejnou výhodou pohrdli i domácí; přesto v 11. minutě vedli 2:0.

V pokračující klasické výhodě se opět prosadil Klimek, jenž nastoupil v první formaci místo nemocného kapitána Rolinka. Třetí gól mohl přidat Mikuš, ale v 18. minutě trefil jen tyč. Na přelomu první a druhé třetiny Plzeň nevyužila další přesilovku pět na tři, v závěru druhé části se ale hostům podařilo srovnat se soupeřem krok.

Chybu v rozehrávce Sparty potrestal Indrák, jehož nezastavil ani faul. Ve 40. minutě se poté k sólu odhodlal Johnson, Staňa jeho akci sice zastavil, na pohotovou dorážku Lva ale nestihl zareagovat. Pražané se však ze ztráty náskoku rychle otřepali, již o 22 sekund později překvapil Machovského střelou z úhlu Cingel a domácí opět vedli.

V 45. minutě si slabší chvilku vybral i Staňa a bylo vyrovnáno. Navíc na gól Pulpána následně navázal jistě proměněným trestným střílením Sýkora a trenéři Sparty slovenského brankáře stáhli ze hry. I zásluhou spolehlivého výkonu Machovského se Pražanům již vyrovnat nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Klimek (Polášek, J. Hlinka), 11. Klimek (Réway, K. Pilař), 40. Cingel (Kumstát) - 37. Indrák, 40. Lev (Johnson), 45. Pulpán (Lev, Machovský), 47. J. Sýkora z trest. střílení. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 5 174.

Sparta: Staňa (48. Novotný) - Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, Eminger, Barinka, K. Pilař - Réway, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Pech, Buchtele - Kumstát, Cingel, Forman - Volek, Bahenský, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.

Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč - Balej, Kašpařík, Hollweg - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Schleiss - M. Beran, Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Zdeněk Moták (trenér Sparty): "Do utkání jsme vstoupili velice dobře, vedli jsme 2:0, ale bohužel jsme ve druhé třetině nepřidali třetí gól, i když jsme šance měli. Přestože jsme lehkovážností o vedení přišli, se štěstím jsme po druhé třetině vedli. Už poněkolikáté se nám stalo, že jsme soupeři body darovali špatnou prací ve třetí třetině, kdy jsme inkasovali a sami góly nevstřelili."

Michal Straka (trenér Plzně): "Zápas pro nás nezačal dobře, hned v první minutě jsme byli vyloučeni a pak jsme udělali další fauly, šli do třech a prohrávali 0:2. Bylo důležité, že jsme nedostali třetí gól, to už by se těžko otáčelo. Před druhou třetinou jsme si řekli, že jsme v některých zápasech vedli 2:0 a ztratili je, takže by teď bylo dobré, kdybychom zápas otočili. Důležité bylo, že se nám podařilo vstřelit kontaktní gól. I po smolném gólu na konci druhé třetiny jsme se chtěli pokusit zápas otočit, což se nám nakonec povedlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články