Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brno rozhodlo o výhře nad Karlovými Vary ve vlastním oslabení

Brno – Hokejisté Komety Brno zdolali ve 22. kole extraligy Karlovy Vary 2:1, když rozhodl v 56. minutě ve vlastním oslabení Vojtěch Němec. Úřadující vicemistr bodoval podesáté za sebou a posunul se tak z šestého na čtvrté místo před Pardubice a Hradec Králové. Energie venku prohrála podeváté v řadě a klesla na dvanáctou pozici.

Brno - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Brněnský tým přišla podpořit fotbalová Zbrojovka a její kapitán Pavel Zavadil vhodil úvodní buly. Společně se svými spoluhráči pak mohl sledovat opatrnou první třetinu, ve které se spíše bojovalo. Kvůli tomu mnoho pohledných akcí k vidění nebylo. První větší přišla až v 17. minutě, kdy Kometa hrála přesilovku.

Od modré čáry napřáhl obránce Kuboš a přesnou trefou propálil bezmocného Závorku. Pokračoval urputný boj, který přinášel i časté fauly. Energie těsně před koncem první dvacetiminutovky dostala k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku, kterou v čase 19:55 využil bývalý brněnský kapitán Bičánek. Jeho tvrdou střelu smolně tečoval mezi Čiliakovy betony Čermák, který nosí kapitánské 'céčko' v současné době.

Ani druhá třetina pohledný hokej nenabídla, hosté perfektně bránili a spoléhali především na rychlé brejky a chyby soupeře. Dobrou šanci měl Pšurný, který se dostal k odraženému puku, ale brněnská obrana se do jeho střely obětavě vložila a pomohla tak Čiliakovi neinkasovat. Oba gólmani chytali spolehlivě. Více práce měl Závorka, který hýřil jistotou. Poradil si se šancí Kempného a ránou Káni.

Ve třetí třetině nejdříve po Vondráčkově střele vypadl Závorkovi puk z lapačky a nebezpečně dorážející Koreis ale místo prázdné klece trefil dojíždějícího beka Karlových Varů. O chvíli později byl znovu v hlavní roli Koreis, tentokrát jako zdatný boxer, který se porval s Harantem. Vyrovnanou bitvu nakonec rozhodl v oslabení Němec, jenž si najel na přesný pas Hanzlíka a poslal puk pod padajícího Závorku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Karlovy Vary

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Kuboš (Honejsek, J. Káňa II), 56. V. Němec (Hanzlík, J. Hruška) - 20. Bičánek (D. Hruška, Sičák). Rozhodčí: Pešina, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 11:12, navíc Koreis - Harant oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 200.

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Kána II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Deyl - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Gorčík, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.

Karel Beran (Kometa Brno): "Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají výborně v defenzívě a těžko se přes ně prosazuje. Gólman Závorka chytal dnes výborně, dlouho jsme na něj nemohli vyzrát. Rozhodla jediná chyba, kterou jsme v oslabení dokázali využít. Za body jsme hrozně rádi, ale i za to, že pokračujeme v úspěšné bodové sérii. V neděli nás čeká první Třinec, což nebude vůbec snadný protivník."

Jaromír Kverka starší (Karlovy Vary): "Přijeli jsme do Brna s defenzivní taktikou, která se nám prakticky celý zápas dařila. Bohužel jsme hráli často v oslabení, přičemž jsme věděli, že rozhodčí nasadí tvrdší metr. Rozhodla jedna naše chyba, kterou Kometa v oslabení potrestala. Je to škoda, taková těsná prohra po vyrovnané bitvě hodně mrzí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články